- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ухапшен Нарко де Наркос кога траже и САД

© AP Photo / FBIРафаел Каро-Квинтеро
Рафаел Каро-Квинтеро  - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Један од оснивача нарко картела Гвадалахара Рафаел Каро-Квинтеро (69), познат под надимком Нарко де Наркос, ухапшен је у мексичком граду Гвачочи, јављају мексички медији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Девет година након изласка из затвора, Каро-Квинтеро је поново ухапшен, потврђено је мексичком порталу "Инфобае".
За познатим нарко босом су издата два налога за хапшење - један је издао мексички државни тужилац, а траже га и Сједињене Америчке Државе.
Правосуђе САД понудило је награду од 20 милиона долара за информације које би довеле до његовог хапшења, што је била највећа понуђена награда за једног бегунца. До пре неколико сати, ФБИ га је сматрао једним од 10 најтраженијих људи на свету.
На потерници ФБИ пише да је Каро-Квинтеро тренутно члан Синалоа картела, где је и рођен.
"Био је сакривен у планинама и није силазио одатле", рекао је бивши шеф ДЕА Марк Виџил за "Миленио". Стручњаци истичу да је ово најважније хапшење у шестогодишњем мандату председника Мексика Андреса Мануела Лопеза Обрадора, чак важније и од хапшења нарко боса Хозеа Антонија Хепеза Ортиза, вође моћног картела Санта Роса де Лима, који је ухваћен у октобру 2021. Каро-Квинтеро је тражен због наводног учешћа у отмици, мучењу и убиству специјалног агента ДЕА Енрикеа Кикија Камарене 1985. године.
Он је због тога и ухапшен у Костарики исте године и изручен је Мексику, где га је суд осудио на 40 година, али га је суд ослободио после одлежаних 28 година, 2013. године. Међутим, две године касније суд је поново издао потерницу за њим, пренео је Танјуг.
Каро-Квинтеро је са Мигелом Анхелом Феликсом Гаљардом и Ернестом Фонсеком Кариљом основао картел Гвадалахара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала