- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Грчки медији: Украјински авион који је полетео из Ниша превозио опасне материје /фото, видео/

© AP Photo / Giannis PapanikosОстаци украјинског авиона који се срушио код Кавале
Остаци украјинског авиона који се срушио код Кавале - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
Авион који се синоћ нешто пре 23 сата срушио код града Кавала на северу Грчке, био је украјински Антонов Ан-12БК који је летео из Ниша за Аман, објавио је портал „Флајтрадар24“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Као се наводи на Твитер налогу тог портала, у питању је авион украјинске компаније „Меридијан“.
Грчка цивилна авијација потврдила је да је авион летео из Србије за Јордан.
Грчки медији тврде да се у авиону налазило осам особа и да је преносио 12 тона „опасних материјала“, претежно експлозива.
Локални званичници навели су, међутим, да нема конкретних информација о терету авиона, а власти наводе да не знају да ли је у авиону било опасних хемикалија.
Из предострожности и због снажног мириса који допире са места удеса, координациони комитет састављен од представника локалних општина, полиције и ватрогасних служби, наложио је становницима два места која су најближа месту несреће да држе затворене прозоре и не напуштају домове, као и да носе маске.
Грчка цивилна авијација је саопштила да је пилот успео да обавести власти о проблему са једним од мотора авиона, као и да су му дали опцију да слети или на аеродром у Солуну, или Кавали, а да се он определио за Кавалу која је била ближе пошто је морао да изведе принудно слетање.
Готово одмах након тога, комуникација са авионом је изгубљена и он се срушио око 40 километара западно од аеродрома у Кавали, преноси АП.
Експлозије су одјекивале читаве ноћи у околини места пада авиона, наводе локални становници, који кажу да су непосредно пре несреће видели ватрену лопту и траг од дима на небу.
Грчки ЕРТ је пренео да су на лице места упућени експерти за експлозиве којима ће ће прикључити стручњаци из грчке Комисије за атомску енергију, пренео је Танјуг.
Украјински авион пао на северу Грчке - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
РЕГИОН
Украјински теретни авион полетео из Србије, пао на северу Грчке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала