Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србија спречила долазак наоружаних миграната у Аустрију

© Sputnik / Виктор ТолочкоБелоруски војници на граници са Пољском
Белоруски војници на граници са Пољском - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
Аустријске власти алармиране су недавном акцијом српске антитерористичке јединице само 10 километара од мађарске границе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Мигрантска криза достигла је рекорд по броју избеглица, од којих су неки кренули пут Аустрије наоружани аутоматским пушкама и са 182 метка, преносе данас аустријски медији.
У тој акцији је, надомак Суботице, ухапшено око 40 тешко наоружаних миграната.
Та група је имала аутоматске пушке, четири пиштоља, 12 ножева, мачете, сабље и 182 метка различитог калибра, преноси „Кронен цајтунг“, додајући да су имали и наркотике и шест лажних пасоша или личних карата.
Аустријске власти очекују да ће ове године бити регистровано око 70.000 захтева за добијање азила, што би била друга највећа вредност од 2015. године, подсећа дневник „Кронен цајтунг“.
Да бруталне међународне банде кријумчара у сенци ситуације у Украјини виде шансу за нове послове, показује најновији развој на балканској рути, дуж које се, како се наводи, 45.000 миграната припрема за пут ка западу.
На српско-мађарској граници, пише лист, расте притисак и насиље међу мигрантима.
Због ове ситуације, која представља претњу по безбедност, генерални директор за јавну безбедност Аустрије Франц Руф и директор канцеларије за борбу против кријумчара при Савезној криминалистичкој служби, отпутоваће сутра на мађарско-српску границу, преноси Танјуг.
Претходно је бечки дневник „Курир“ објавио критику аустријске невладине организације „СОС Балканруте", која је критиковала српске власти и министра унутрашњих послова Александра Вулина за наводне расистичке изјаве и малтретирање миграната.
Уз слике ухапшених миграната, лист је покушао да прикаже како српске власти врше насиље над недужним мигрантима, без речи о акцији против наоружаних лица.
Затвор - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
РЕГИОН
„Промена политике према мигрантима“: Пада жичани зид између Словеније и Хрватске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала