- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Украјински посланик поново запретио Вучићу

© AP Photo / Olivier MatthysПредседник Србије Александар Вучић на самиту у Бриселу
Председник Србије Александар Вучић на самиту у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић требало би да се припреми за бекство у Русију после изјава о специјалној операцији Москве, написао је посланик Врховне раде Украјине Алексеј Гончаренко на свом Телеграму.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„За сваки случај, узмите карту за Ростов. Можда ће вам ускоро затребати“, саопштио је Гончаренко Вучићу.
Украјински парламентарац написао је и да је Србија „почела да има високо мишљење о себи“ за државу од шест милиона људи. Он је поново запретио да Украјина неће заборавити на изјаве руководства ове балканске државе.
Вучић је раније изјавио да сада „цео западни свет преко Украјинаца ратује са Русијом“. Такође је претпоставио да ће у одређеној фази специјалне операције Владимир Путин упутити светским лидерима одређени предлог, али ако он буде одбијен, тада ће у свету почети пакао.
Украјински парламентарац раније је наговестио да ће Украјина заједно са Хрватском покушати да спречи могући улазак Србије у Европску унију како би „преваспитала Србе” и осветила се Вучићу за његове изјаве о дејствима Русије. Српски лидер је као одговор Украјини и њеном народу пожелео „све најбоље“.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
РУСИЈА
Скандалозне претње украјинског посланика: Украјина ће се заједно са Хрватском осветити Вучићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала