- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић најавио консултације са Ђукановићем о Темељном уговору

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Влада Црне Горе је усвојила записник са, прошле, 11. седнице, на којој је усвојен Темељни уговор са Српском православном црквом. Црногорски премијер Дритан Абазовић казао је да ће данас или сутра обавити прве консултације у вези са Темељним уговором са председником Црне Горе Милом Ђукановићем.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Премијер Дритан Абазовић предложио је додатне консултације пре потписивања Темељног уговора са СПЦ.
"Обавезао сам се да ћу спровести консултације, почећу их са председником државе данас или евентуално сутра", најавио је Абазовић.
Истакао је да сматра да у уговору нема ништа спорно.
“Највише дилеме је део који се тиче Преамбуле. И у жељи да се ово питање третира на професионални начин и да изазива што мање тензија. Немам ништа против да се консултације обаве и да имамо стручну верификацију тог текста пре потписивања. Упућујем апел стручној јавности да слободно, без презања доставе сугестије”, казао је он.
“Мој предлог је а идемо у верификацију записника, да се то евидентира аутентично како сте рекли, а да до момента потписивања направим консултације”, додао је он.
Премијер је упутио апел свим заинтересованим странама да без икавог презања доставе његовом кабинету сугестије, пренели су црногорски медији.
"Ја сам већ обавио пар разговора са људима које стручна јавност препознаје као релевантне правне адресе, врло сам задовољан. Мислим да је то пут", рекао је Абазовић.
Влада је на седници 8. јула усвојила Предлог усаглашеног текста Темељног уговора између Црне Горе и СПЦ. За је гласало 13 министара, док је пет изузело мишљење и то министар одбране Рашко Коњевић (СДП), министар вањских послова Ранко Кривокапић (СДП), министар капиталних инвестиција Ервин Ибрахимовић (БС), министар рада и социјалног старања Адмир Адровић (БС) и министар без портфеља Адријан Вуксановић (ХГИ).
Седници тада нису присуствовале министарка европских послова Јована Маровић (УРА) и министарка културе Маша Влаовић, док је министар јавне управе Мараш Дукај (Албанска алтернатива) изашао пре гласања о Темељном уговору.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала