- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руски Спартак „поклонио“ шампионке Србији и Казахстану

© AFP 2023Александра Крунић
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Александра Крунић, српска тенисерка, иако је поражена у финалу Будимпеште остварила је огроман успех. Иза ње је сјајан турнир, а то показују и сви мечеви пре финала од којих је један био против Јулије Путницеве, Казахстанке руског порекла. Крунићева и Путницева познају се још из млађих дана јер су прве тениске кораке направиле у Спартаку у Москви.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Тениски клуб Спартак из Москве оторен је 1979. године и од првог момента био је место где су долазили најталентованији руски тенисери и тенисерке.
У Спартаку није могао да тренира свако, приступ чланству био је за младе играче као потенцијална улазница за Гренд слем, јер је московски клуб важио за једно од најплоднијих тла у свету за оне који желе да се баве белим спортом.
Тренинзи су исцрпљујући и ради се према посебном режиму због чега је потребан посебан менталитет тенисера или тенисерке која жели да учи у Спартаку.
Тај менталитет имали су Ана Курњикова, Елена Дементијева, Марат Сафин, Игор Андрејев, Руси који су написали ситорију белог спорта.
Међутим поред њих и нека мање позната, али изузетно талентована имена тражила су своју прилику у Спартаку, коју су када би се данас погледали резултати у успеси дефинитнов искористили добро.
Александрa Крунић тенисерка је српског порекла и наступа за Србију, али се 1993. године родила у Москви где је и заволела тенис.
Са седам година Крунићева је узела рекет по први пут у руке и запутила се ни мање ни више него у Спартак. Славни тениски клуб из руске престонице препознао је таленат код Српкиње, а први тренер био јој је Едуард Сафонов.
Управо је на руском тлу Александра као јунорка сотваривала изузетне резултате попут полуфинала Купа Кремљ и четвртфинала јуниорског Европског првенства у Москви.
Док је Александра тренирала, у Спартаку се појавила још једна млада тенисерка Јулија Путницева, такође рођена Московљанка само две године млађа од Крунићеве.
Познавале су се веома добро Александра и Јулија, а иако их је изнедрио сплавни Спартак обе данас носе заставе других земаља.
Крунићева има родитеље српског порекла и био је логичан сплет околности да игра за Србију, али је Путницева која је руског порекла одлучила да оде у Казахстан.
До тренутка када је требало да се састану у полуфиналу Будимпеште, српска тенисерка није имала ниједну победу против Путницеве у два одиграна дуела. Међутим, у престоници Мађарске Александра је била невероватна и није оставила ни простора Јулији да се понада преокрету.
Поред Крунићеве и Путницеве, и касније генерације тенисерки определиле су се да пут започну у Спартаку.
Јелена Рибакина, највеће тениско чудо ове сезоне која је освојила Вимблдон, такође је кренула од славног московског клуба јер је такође рођена у Москви.
Чудан сплет околности је да је и Рибакина пре четири године као Путницева 2012. године прешла да игра под заставом Казахстана.
Иако данас Александра наступа за Србију, а Јелена и Јулија за Казахстан, неминовно је да се Спартак поноси тиме што је и после великих имена у претходним деценијама наставио да ствара шампионке и шампионе.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Александра добро дошла назад
Аслан Карацев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Немци хтели да забране тенис Русу и Грузијцу – а они ће играти усред Хамбурга
Новак Ђоковић Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
СПОРТ
Јасно је – не желе Ђоковића: „Постоје изузеци, али правила важе за све“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала