- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Медаља је као право злато, био је то најтежи пут“ – Бојана за Спутњик о херојском резултату Српкиња

© Фото : volleyballworld.comОдбојкашице Србије
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
После освојене бронзане медаље у Лиги нација, Бојана Миленковић, српска одбојкашица, јавила се за Спутњик и изнела прве утиске после невероватног успеха. Српкиње су током турнира имале изузетно напоран пут, али како Бојана истиче уз тимски дух је све могуће па тако и прва медаља у Лиги нација за Србију.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Први меч Лиге нација ове године Српкиње су одиграле првог јуна када су славиле против Белгије што је најавило одличан турнир, први на ком Србију предводи Данијеле Сантарели, италијански стручњак.
Када се стигла до плеј-офа није било места за умор, пад концентрације и свега што би сваког нормалног спортисту стигло после више од месец дана једног турнира.
У четвртфиналу српске одбојкашице савладале су селекцију Сједињених Америчких Држава, светске и олимпијске шампионке, и само том победом стигле до нестварног резултата.
У том мечу Бојана Миленковић уписала је десет поена, а за Спутњик је признала да се у тој фази турнира и те како осећао умор.
„Пресрећна сам због свега. Још увек смо под еуфоријом, али нас стиже умор јер је ипак дуг период, у мају смо се окупиле и кренуло са припремама, сам по себи је дугачак турнир, али мислим да је вредело и исплатило се“, истакла је Бојана.
Српска одбојкашица верује да је предност екипе то што успевају да се носе са тешким ситуацијама које овај турнир носи најпре због трајања.

„Мислим да се можда видело по нашој игри да је некад мало фалило енергије и мотива, пад концентрације се дешавао. Било нам је тешко, што се тиче и пута и хране у неким држава и организације, али мислим да на крају увек умемо да се носимо са тим тако да колико год је било тешко, умемо да се извучемо и покажемо у најсјајнијем светлу“, испричала је Миленковићева.

У тешким тренуцима није било простора да се „клоне духом“ па су једна другу мотивисале.
„Ово је тимски спорт, свака креће од себе у сваком тренутку колико год је тешко свака даје максимум. Музика нас је орасположила, једна другу смо мотивисале, а пружао је подршку и тренер“, истакла је српска одбојкашица.
Лига нација је уједно и деби новог селектора Сантарелија са којим се одбојкашице још увек нису најбоље упознале, али се труде да ураде оно што се од њих тражи.
„Дошло је до промене и новог система игре и новина у екипи и нових правила. Уходавамо се, нисмо још скроз упознали селектора, али покушавамо да се прилагодимо. Са његове стране је све позитивно јер смо раздрагане и пуне елана, а то му се допада“, открила је Бојана.
Победа против Сједињених америчких држава била је најава медаље, међутим сјајно су се девојке бориле и против Бразила због чега је постојала нада да ћемо гледати и финале.
Ипак, трећи сет тог меча однео је наду јер су Бразилке биле невероватне.
„Остаће велика жал за трећим сетом против Бразила, не знам шта би се десило да смо добиле. Овде смо сигурно један од тимова који је стварно заслужио медаљу због тешког пута који смо прошле. Био је то најтежи могући пут и зато кажем свака медаља сија као златна, али ова је стварно као право злато“, поносно је рекла српска одбојкашица.
Када су се спремале за турнир нису желела да једна другој стављају на терен очекивања. Међутим, када су ушле у осам најбољих екипа на турниру, природно је да и амбиције буду веће.
„Ми смо отишле на турнир без очекивања, био нам је циљ да дођемо до првих осам, а када смо виделе да можемо и да играмо добро пожелеле смо и до медаље“, закључила је Бојана Миленковић.
После великог успеха, српске одбојкашице иду на заслужени одмор, а иако је постојала бојазан како ће се уклопити са новим селектором, она више не постоји.
Ако су до бронзе дошле када га још увек нису упознале најбоље, каква магија ће се тек десити када прође још мало времена.
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
После бронзе од одбојкашица стигло и сребро! Младе Српкиње после херојске борбе стале у финалу
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
СПОРТ
Понос и дика: „Није злато, али за нас сија као злато“
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
СПОРТ
Бронза! Одбојкашице јаче од Туркиња и навијача
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала