- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац себе сматра Русом – и говорио је о Украјини

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаЏеф Монсон
Џеф Монсон - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Џеф Монсон, амерички ММА борац који поседује руски пасош, рекао је да себе сматра Русом и истакао да не жели да оде из Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је навео, његов повратак у Америку није опција.
„Мој живот је у Русији. Овде имам жену и децу. Овде имам спортске школе, а планирам да отворим још бесплатних школа у овој земљи. Ово је сада мој посао. Радим са владом, помажем људима који су изгубили своје домове, помажем деци“, изјавио Монсон.
Монсон је говорио и о својим будућим плановима. Према његовим речима, отвориће сто бесплатних спортских школа. Пројекат ће почети у Башкирији, затим ће се мрежа образовних институција проширити широм земље.
Спортиста је признао да се за руску историју заинтересовао још у детињству. Радо је читао о Октобарској револуцији и Великом отаџбинском рату, а у јавности често истиче своју љубав према комунизму.
Осим тога, рекао је да му се јако свиђају Руси по менталитету и што их више упознаје, то се више „заљубљује“ у њих.
Подсетимо, Џеф Монсон је 2016. године постао држављанин Луганске Народне Републике, а у мају 2018. председник Владимир Путин му је доделио руско држављанство. За овај потез из Кремља су рекли да је мотивисан Монсоновом спортском славом.
ММА борац је познат као велики критичар америчке спољне политике, а огласио се и непосредно након почетка руске специјалне војне операције у Украјини, када је изјавио да Кијев већ осам година убија цивиле у Донбасу.
„Да ли сте знали да овај рат у Украјини траје од 2014. године – већ осам година? У Америци се шири прича да је Русија без разлога напала Украјину и започела овај рат пре пар месеци, али заправо овај рат траје већ осам година. Можда се то што је Украјина свакодневно гађала цивиле убијајући хиљаде људи није сматрало ратом, зато што је Америка била саучесник“, рекао је Монсон.
Он је потом додао и да се руска војска тренутно налази у ослободилачкој мисији, бранећи свој народ.
„Био сам у Донбасу десетак пута од 2016. године и сваки пут сам видео како ујутру лете гранате и падају на цивилне објекте. О томе нећете чути у медијима, а руска армија се тренутно налази у тим регионима, у Доњецку и Луганску. Она ослобађа ове људе од Украјине“, недавно је изјавио Монсон.
Американац са руским пасошем има 60 победа и 26 пораза у ММА рингу. Он се није борио још од 2016. године, а иако има 51 годину жели да се врати у "октагон", што ће се десити 5. августа, против Вјачеслава Дацика.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала