Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Гледамо да повећање цена струје и гаса не буде више од 10 посто

© Tanjug / NEBOJSA RAUSтрафостаница
трафостаница - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Председник Вучић је рекао да ће гледати да се не иде на повећање цена струје и гаса више од 10 посто и најавио да ће се наставити са инвестицијама које су започете.
"Када буде било повећања цена, гледаћемо да то повећање цена електричне енергије и гаса не иде преко 10 одсто за наше становништво", рекао је Вучић.
Истакао је да је то невероватан успех имајући у виду какве су цене струје и гаса на тржишту.
Вучић је најавио могућност да се током зиме ограничи централно грејања у становима на одређену температуру уколико буде проблема са испоруком енергената, ако се, на пример, неко позове на „вишу силу“, а што се већ дешава појединим земљама.
„Ми смо разматрали опције, али нисмо донели закључке да то чинимо, свако смањење температуре у становима за грејање је уштеда од око 5,6 одсто дневног нивоа потреба за гасом. Још то нисмо разматрали, али да знате да ако будемо имали већих проблема или се било ко буде позивао на вишу силу, да то постоји као могућност“, рекао је Вучић у обраћању јавности.
Истакао је да за сада није таква ситуација.
„Видели смо да је ЕУ смањила температуру неопходну на 19 степени. У Београду и Новом Саду прописане су на 19 до 21, али су обично 22 или 23 степена. Нисмо договарали да смањујемо температуре, али да знате да имамо све планове у зависности од тога шта може да се деси“, рекао је Вучић, преноси Танјуг.
Председник Србије Александар Вучић у Председништву Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СРБИЈА
Вучић о забрани одласка у Јасеновац: Нисам хтео трећи пут да прихватим одговор „није време“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала