- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Гори гасовод у Венецуели /фото/

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПожар
Пожар - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Техничко особље венецуеланске државне нафтне компаније ПДВСА и ватрогасци гасе пожар на гасоводу на истоку земље, објавио је министар нафте Тарек Ел Аисами, наводећи да се ради о "новом нападу" терористичких група на гасни систем земље.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Ел Аисами, у објави на Твитеру није прецизирао који гасовод гори, а три извора из индустрије су рекла да је мислио на пожар на делу цевовода у држави Монагас, преноси Ројтерс.
Он је пожар приписао неидентификованим терористичким групама, наводећи да су то „исте терористичке групе као и увек, које раде против националних интереса како би утицале на живот нашег народа".
„У овом тренутку настојимо да угушимо ватру изазвану овом криминалном акцијом, како бисмо ову инфраструктуре ставили у функцију", написао је Ел Аисами, не износећи детаље о томе да ли је пожар утицао на нафтне операције.
Пожар је избио у суботу касно поподне на делу гасовода у близини фабрике Агуасај 5А, према интерном извештају ПДВСА. у који је Ројтерс имао увид.
Британска агенција наводи да власти у Венецуели, која има највеће резерве нафте на свету, редовно приписују нестанке струје и пожаре саботажама терористичких група, док владини критичари тврде да су они узроковани вишегодишњим недовољним улагањима и лошим управљањем.
Поменути гасовод преноси гас до петрохемијског комплекса Хозе Антонио Анзоатегуи, у близини града Барселоне. Извори из индустрије су изјавили да су пожар и недостатак гаса погодили рад фабрике.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала