- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мило сад нема потез: Ријешена још једна „дилема“ око Темељног уговора Црне Горе са СПЦ

© AP Photo / Risto BozovicЦрногорски председник Мило Ђукановић
Црногорски председник Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Владимир Павићевић, савјетник потпредсједника Владе Црне Горе Владимира Јоковића, каже за Спутњик да је питање Темељног уговора завршено.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Влада Црне Горе је данас усвојила записник са, прошле, 11. сједнице, на којој је усвојен Темељни уговор са Српском православном црквом.
Тиме је ријешена дилема да ли ће се о Темељном уговору на сједници Владе поново гласати, а премијер Дритан Абазовић предложио је додатне консултације прије потписивања уговора.
Влада је расправљала о записнику са, прошле, 11. сједнице, на којој је усвојен Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ).
“Темељни уговор је усвојен и преостало је да двије стране, Влада Црне Горе и Српска православна црква, договоре термин потписивања. Милов ДПС данас нема на располагању добар потез. Ако оду на изборе, ослабиће. Ако наставе да подржавају Владу, грађани виде да њихов утицај на Владу слаби. И то су прилике црногорске политике. У постђукановићевској смо ери. Милово вријеме је прошло.”, закључује Павићевић за Спутњик.
Прије осам дана засиједало је Предсједништво ДПС-а и ускратило подршку влади Дритана Абазовића, иако је најављивано из те партије, Скупштини Црне Горе још није стигао захтјев о скраћењу мандата, нити о томе да се гласа о повјерењу влади.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала