Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Представници листе око СНС код Вучића

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICПредставници листе око СНС код Вучића
Представници листе око СНС код Вучића - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић завршава данас консултације о мандатару нове владе, разговором са представницима листе окупљење око Српске напредне странке.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На Андрићев венац десетак минуста пре 16.30 стигли су Милош Вучевић, Владан Глишић, Владимир Орлић, Милан Кркобанић, Расим Љајић, Александар Вулин, као представници листе која је на изборима освојила највеће поверење грађана и највише - 120 мандата.
Вучић је раније данас разговарао са представницима листа "Уједињени за победу Србије", коалиције око СПС-а, те са представницима листе Нада.
Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић je изјавио да је коалиција око социјалиста спремна за наставак сарадње са СНС и да је у разговору са председником Александром Вучићем изразен позитиван став о наставку сарадње.
"Спремни смо и изражен је позитиван став и од стране председника Вучића о потреби наставка наше сарадне," рекао је Дачих новинарима након консултација са председником Александром Вучићем.
Ллиста окупљена око СПС имаће 31 мандат у будућем сазиву парламента.
"Наша избона листа је поносна на све резултате остварене за ових 10 година заједничке сарадње, који су били значајни у многим областима", рекао је Дачић и додао да ће наставити консултације са представницима СНС.
На питање да ли је било речи о конкретној будућој сарадњи, Дачић је рекао да су начелно разговарали о томе, али и о свему што су радили.
© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICЛидери коалиције СПС-Јединствена Србија-Зелени Србије на консултацијама код Вучића
Лидери коалиције СПС-Јединствена Србија-Зелени Србије на консултацијама код Вучића - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Лидери коалиције СПС-Јединствена Србија-Зелени Србије на консултацијама код Вучића
Додао је да их је Вучић упознао са свим тешкоћама и на спољнополитичком и на регионалном плану.
Лидери коалиције Нада, Милош Јовановић и Војсилав Михајловић изјавили су да они неће бити део будуће владе, али ће, кажу, бити "права опозиција" која ће давати констуктивне предлоге и критивковати све што не буде ваљало.
Председник Новог ДС С-а Милош Јовановић рекао је новинарима, након резговора са председником Александром Вучићем, да није било разговора о уцесћу те коалиције у влади.
Навео је да је разговор са Вучићем био релативно садржајан, да су чули како председник види неке ствари, око чега се не слажу.
Јовановић је додао и да му смета то што, како тврди, Србија, нема јасне правце развоја и циљеве.
"Желео бих да та нова-стара власт пружи одговоре на стратешка питања", рекао је Јовановић и додао да остаје питање шта даље по питању ЕУ, која је врло јасно поставила услове за чланство - признање сецесије и увођење санкција Русији.
"Мора се сарађивати са ЕУ, а да то нужно не повлачи чласнтво, које у овој ситуацији не можемо ни подразумевати", рекао је Јовановић.
© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICНастављене консултације, коалиција Нада стигла код Вучића
Настављене консултације, коалиција Нада стигла код Вучића - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Настављене консултације, коалиција Нада стигла код Вучића
Консултације о формирању владе председник је почео у четвртак са представницима мањинских листа, а дан касније на Андрићевом венцу били су и Заветници и Двери који су освојили по 10 посланичких места.
Позив за консултације одбиле су листа "Морамо", као и СДА Санџака, те Народна странка и ДС, као део коалиције "Уједињених
Председник ће се затим, у 18 сати, обратити јавности.
Консултације о формирању Владе председник је започео у четвртак, са представницима мањинских листа, а дан касније на Андрићевом венцу били су представници изборних листа Савеза Војвођанских Мађара, Заветника и коалиције Патриотског блока.
Позиву на консултације се нису одазвали представници коалиције Морамо и СДА Санџака.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала