- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков о санкцијама: Што нас не убије, чини нас јачим

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Санкције Русији су цена за њену независност и суверенитет, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу за иранску државну телевизију и радио.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према његовим речима, као и Техеран, Москва је већ навикла на санкције још од времена Совјетског Савеза, а укупан број ограничења против земље од совјетских времена „вероватно се мери хиљадама“.
„Али, вероватно је то цена коју и наша земља и Иран плаћају за своју независност и за свој суверенитет. У Русији постоји пословица: оно што нас не убије чини нас јачим“, нагласио је он.
У интервјуу који је Песков дао иранским новинарима уочи посете руског председника Владимира Путина Техерану, портпарол Кремља је приметио да је Иран већ неколико деценија под разним санкцијама и да се „већ добро прилагодио развоју, побољшању благостања свог народа, упркос свим овим ограничењима, која су... апсолутно противзаконита са становишта међународног права“.
Као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала