Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Пошта Србије“ упозорава грађане на нову превару

© Depositphotos.com / GorodenkoffДаркнет
Даркнет - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
„Пошта Србије“ упозорава на нову превару грађана - тзв. фишинг мејлове у којима се тражи уплата новца путем платних картица, а злоупотребљено је име и логотип овог јавног предузећа.
Јавном предузећу „Пошта Србије” пријављен је нови покушај злоупотребе логотипа и имена „Поште Србије“ којим се грађанима лажним мејловима сугерише да треба да изврше одређену уплату у циљу испоруке извесне пошиљке.
У питању је фишинг превара (покушај крађе података грађана) – мејлови стижу са адреса и садрже линкове ка страницама које нису у власништву „Поште Србије“, а на којима се тражи уплата новца путем платних картица. Грађанима саветујемо да буду опрезни, да не отварају линкове у примљеним мејловима и да не уносе своје податке, наводи се у саопштењу „Поште“, преноси Танјуг.
Поново скрећу пажњу да „Пошта Србије“ на овај начин не комуницира са корисницима и да уколико добију мејлове или поруке сличне садржине не поступају на начин како се тражи од њих.
За едукацију, додатне информације и пружање помоћи грађанима уколико имају било какве недоумице, доступна је страница Онлајн безбедност на корпоративном сајту Поште Србије.
Контакт-центар Поште Србије на бројевима телефона 0700 100 300 и 011 3607 788, на располагању је, такође, радним данима од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова.
Случај је пријављен Националном ЦЕРТ-у Републике Србије, навели су из Поште.
Напад интернет вируса на компјутерску мрежу - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РУСИЈА
Гугл: „Руски хакери“ покушали да нападну центар НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала