- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Проглашено ванредно стање у Шри Ланки

© AP Photo / Rafiq MaqboolШри Ланка, полиција
Шри Ланка, полиција - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Вршилац дужности председника Шри Ланке Ранил Викремесинге прогласио је ванредно стање, објавила је касно у недељу влада, која настоји да угуши социјалне немире и да се ухвати у коштац са економском кризом која је захватила острвску државу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У саопштењу се наводи да је „то је сврсисходно у интересу јавне безбедности, заштите јавног реда и одржавања снабдевања и пружања услуга од суштинског значаја за живот заједнице“, преноси Ројтерс.
Свргнути председник Шри Ланке Готабаја Раџапакса, који је прошле недеље побегао у иностранство да би избегао народну побуну против његове владе, рекао је да је предузео "све могуће кораке" да спречи економску кризу која је захватила земљу.
Парламент је у петак прихватио оставку Раџапаксе, који је прво побегао на Малдиве, а одатле у Сингапур након што су стотине хиљада антивладиних демонстраната пре недељу дана изашле на улице Коломба и заузеле његову службену резиденцију и канцеларије.
Парламент Шри Ланке састао се у суботу ради покретања поступка избора новог председника.
У земљу је стигла и преко потребна пошиљка горива која ће ублажити несташицу горива.
Викремесингхе, савезник Раџапаксе, један је од главних кандидата да преузме председничку функцију, али демонстранти траже да и он оде, што води ка потенцијалним даљим немирима ако буде изабран.
Шри Ланка - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
СВЕТ
Премијер Шри Ланке положио заклетву као в.д. председника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала