- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија неће бити одвојена од света, упркос санкцијама

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Русија не може да се развија изоловано од целог света, али то ни неће бити тако, упркос санкцијама, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Јасно је да не можемо да се развијамо изоловано од целог света, али то и неће бити тако. У савременом свету немогуће је све заокружити и поставити огромну ограду, то је једноставно немогуће“, рекао је Путин на седници Савета за стратешки развој и националне пројекте.
Он је додао да антируске санкције представљају огроман изазов за земљу, али да Русија неће одустајати, већ ће се још интензивније развијати, користећи постојећи потенцијал.
„Јасно је да је ово велики изазов за нашу земљу, али ми не само што не намеравамо да одустајемо, да будемо сметени или, како неки од наших ‘добронамерника’ предвиђају да се вратимо деценијама уназад. Наравно да не, напротив, схватајући огромну количину потешкоћа које стоје пред нама, ми ћемо интензивно и компетентно тражити нова решења, ефикасно користити постојеће суверене технолошке резерве и развоје домаћих иновационих компанија“, рекао је Путин.
Признавши да је све ово изузетно тежак задатак, Путин је рекао да су руске власти „свесне тога“.
Руски лидер такође је изјавио да су потребне мере подршке развојним институцијама и напоменуо да је неопходно разумети како ће се то урадити у условима санкција.
Као одговор на специјалну војну операцију Русије у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала