- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

"Росњефт" понудио немачкој влади нафту из Казахстана

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаШтанд компаније "Росњефт" на Источном економском форуму у Владивостоку
Штанд компаније Росњефт на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
„Росњефт Дојчланд“, подружница компаније „Росњефт“, понудила је федералном Министарству економије Немачке алтернативу руској нафти, испорукама из Казахстана с обзиром на намеру власти да се одрекну руске нафте 2023. године, саопштило је пословно удружење Источне Немачке и Берлина.
„Као алтернативно решење, Савезно министарство економије и заштите климе Немачке добило је понуду од акционара рафинерије "Росњефт Дојчланд" за куповину сирове нафте у Казахстану“, наводи се у саопштењу, објављеном на сајту удружења.
Према овом алтернативном плану, нафта из Казахстана би се транспортовала нафтоводом "Дружба" до рафинерије у немачком Шведу и неће потпадати под ембарго. Заједно са цевоводним снабдевањем нафте из града Ростока, рад рафинерије у Шведу може бити 100 одсто осигуран, наводи се у саопштењу.
"Ако ништа друго не помогне, пословно удружење у Источној Немачкој и Берлину... захтева да руска нафта настави да тече нафтоводом "Дружба". На крају крајева, нико не може да објасни зашто се гас из Русије може увозити, а нафта не“, истиче се у саопштењу.
Подсетимо, немачка влада је саопштила да намерава да се наредне 2023. године одрекне руске нафте.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала