- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске снаге пронашле скровиште украјинске муниције у Херсону

© Sputnik / Иван Родионов / Уђи у базу фотографијаПронађено скровиште оружја у Херсонској области
Пронађено скровиште оружја у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
У Херсону су у скровишту који су опремили украјински диверзанти пронађена два преносна противваздушна ракетна система „Игла“, бацач граната, експлозив са детонаторима, гранате и аутомати „калашњиков“, изјавио је за Спутњик извор у руским безбедносним агенцијама.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У разговору са становницима Херсона добијена је информација да су у зони бензинске пумпе у изградњи виђене три непознате особе које су прегледале станицу. Након претреса, у једном од објеката пронађено је скровиште у коме су, између осталог, пронађена два преносна система, рекао је извор.
Према његовим речима, оба система „Игла“ била су без лансера, серијски и бројеви парија нису били читљиви. Осим тога, тамо су били сакривени и бацач граната РПГ-18, више од две хиљаде спакованих метака калибра 5,45 мм и још хиљаду у расутом стању; две јуришне пушке – АКМ и АКСУ; три гранате Ф-1 и седам – ​​РГД, као и 21 осигурач УЗРГМ; пиштољ ПМ са два шаржера; ТНТ бомба од 400 грама, пет електронских детонатора и два кабла за паљење од 15 центиметара.

Пронађено скровиште украјинских диверзаната

У Херсону је такође откривен и ватрени положај који су утврдили украјински диверзанти за гађање путева којим пролазе конвоји са хуманитарном помоћи, камиони са пољопривредним производима, као и руска војна техника, изјавио је за Спутњик извор у снагама безбедности.
„Место ватреног положаја изабрано је тако да је област гађања обухватала контролни пункт и деоницу пута од регионалног значаја дуж којег се креће војна техника Оружаних снага Русије, хуманитарни конвоји, као и возила која превозе пољопривредне производе“, рекао је извор.
Руске снаге редовно проналазе скровишта са оружјем које су украјинске војске или специјалне службе оставиле пре него што су побегле са ослобођених територија да би тамо вршиле диверзије. Истовремено су веома ретко налажени преносни системи предвиђени за уништавање авиона и хеликоптера.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала