- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор о војним НАТО базама у Финској: Осигураћемо своју безбедност

© AP Photo / RONI LEHTI / Lehtikuva via AP, FILEНАТО бродови у Финској
НАТО бродови у Финској - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Русија ће бити принуђена да предузме адекватне мере како би осигурала своју безбедност у случају појаве сталних војних НАТО база у Финској у виду тешког офанзивног наоружања, изјавио је амбасадор Русије у Финској Павел Кузњецов.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У случају да се на територији Финске појави НАТО инфраструктура у виду сталних војних база тешког офанзивног наоружања, ракетних система и слично, у том случају ће Русија бити приморана да предузме неопходне и адекватне мере како би осигурала своју безбедност. Рачунам на то да финска војно-политичка и спољно-политичка страна схвата да такав развој догађаја не одговара интересима Финске“, рекао је он телевизији „Русија 24“.

Подсетимо, Финска и Шведска су због догађаја у Украјини 18. маја предале генералном секретару НАТО-а захтев за улазак у Алијансу.
Након што је Турска саопштила да је повукла своје примедбе да Шведска и Финска буду део НАТО-а, генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг је у току самита Северноатлантског савеза у Мадриду објавио да су његови лидери одлучили да позову ове земље у Алијансу.
У седишту НАТО су 5. јула потписани протоколи о приступању Финске и Шведске НАТО и процес ратификације.
Бодљикава жица - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
РУСИЈА
Финска се спрема да подигне ограду на граници са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала