- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски фонд за борбу против репресија представиће доказе о деловању украјинског сајта „Миротворац“

© Фото : https://psb4ukr.org/Портал „Миротворац“
Портал „Миротворац“ - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Руски фонд за борбу против репресија, који је открио чињенице и материјале о грубом нарушавању права малолетника – становника Донбаса од стране креатора и покровитеља сајта „Миротворац“, одржаће конференцију за медије у четвртак у просторијама агенције „Русија севодња“ у Москви.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На конференцији под називом „Украјински сајт ‘Миротворац’ прети животима и здрављу малолетника“ биће представљени директни докази о овим нарушавањима.
Фонд је открио да украјински сајт „Миротворац“ већ дуги низ година објављује личне податке малолетне деце и адолесцената, од којих је најмлађе рођено 2012. године. Тиме се крше не само норме хуманизма, већ и међународно право. Упркос томе злогласни сајт и даље функционише и наставља да уноси нова имена деце. Након конференције за медије, прикупљени документи ће бити достављени Уједињеним нацијама, што ће омогућити руској делегацији у УН да покрене међународну истрагу ове ситуације.
На конференцији ће говорити први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански, 13-годишња списатељица из Луганска која се нашла у бази „Миротворца“ Фаина Савенкова и директор Фонда Мира Терада.
Сајт „Миротворац“ је познат је по скандалозним постовима у којима се објављују лични подаци руских и страних новинара, глумаца, политичара и свих оних који наводно представљају претњу националној безбедности Украјине. На списку су и они који су посећивали Крим, као и новинари који су имали акредитације Донбаса и извештавали са тог ратног подручја.
Оне који се нађу на том сајту украјински „Миротворац“ обично називају „сепаратистима“, „сарадницима терориста“, „антиукрајинским пропагандистима“, „агентима Кремља“ и сл.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала