- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу издао наређење: Уништити далекометно оружје украјинских снага

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Приоритет руске војске током специјалне војне операције је уништавање далекометног наоружања Оружаних снага Украјине, изјавио је министар одбране Сергеј Шојгу током инспекције групе „Исток“ која обавља задатке у Украјини.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Генерал армије Сергеј Шојгу је, констатујући јачање ударних способности групе, дао инструкције команданту за приоритетно уништавање високопрецизним оружјем непријатељских ракета дугог домета и артиљерије, из којих се гранатирају стамбена насеља Донбаса и намерно пале поља са пшеницом, као и складишта жита“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.
Командант групе „Исток“, генерал-потпуковник Рустам Мурадов, поднео је министру извештај „о тренутној ситуацији и напретку у испуњавању постављених борбених задатака за разбијање непријатељских снага“.
Шојгу је раније обишао командна места руских група „Југ“ и „Центар“, које предводе генерал армије Сергеј Суровикин и генерал-пуковник Александар Лапин.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала