- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Деки хтео да га плати из свог џепа, он би да буде Пикси – ко је Звездин други „Канађанин“

© Фото : ФК Црвена звездаСтефан Митровић
Стефан Митровић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Није се скоро десило да један фудбалер из Суперлиге привуче пажњу као Стефан Митровић (19), офанзивни фудбалер Радничког из Ниша, коме се предвиђа врхунска каријера. Од овог понедељка Митровић је и званично фудбалер Црвене звезде која је исплатила клаузулу од 500.000 евра.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Рођен је у Крушевцу, али је фудбалски стасавао у Канади. У Хамилтону, где је живео, један од првих комшија му је био голман и капитен Звезде Милан Борјан. Отуда и расположење да обуче црвено-бели дрес, иако су га неки препоручивали и Партизану.
Главна предност му је што је талентован, а са 19 година лако може да реши и проблем „бонуса“ која је за неке тимове права рак-рана. На Маракани нису крили да су били одушевљени Митровићем који им је задавао проблеме на премијери нове сезоне, иако је било 4:0 за Звезду.
Наводно је Дејан Станковић после утакмице рекао сарадницима да ће из свог џепа платити обештећење за нападача Нишлија, који је у уговору с Радничким имао клаузулу о слободи од 500.000 евра.
Митровић је квалитет потврдио и неколико дана касније на мечу са Партизаном (3:3) када је био асистент, па је Звезда одлучила да га купи.
„Фудбалски клуб Црвена звезда обавештава јавност да је у складу са уговором дефинисаном излазном клаузулом за играча Стефана Митровића, понудио и уплатио данас 500 хиљада евра увећаних за пдв на рачун Радничког из Ниша. На тај начин Стефан Митровић је од данас члан ФК Црвена звезда и ставиће се на располагање шефу стручног штаба нашег клуба Дејану Станковићу“, саопштили су са Маракане.
Митровић је у Раднички стигао 2019. године и преко омладинске селекције градио свој пут до првог тима и младе репрезентације Србије. Постао је прави лидер екипе, а ове сезоне је један од носилаца игре и понајбољих играча у Суперлиги.
Почетком године имао је позив репрезентације Канаде да јој се прикључи и конкурише за место међу путницима на Светско првенство у Катару, али је у договору са оцем одлучио да остане веран Србији.
Висок је 181 сантиметар и мршаве грађе, а на мечу са Звездом био је један од најбржих играча на терену. Одликују га солидно убрзање и лаке ноге што противничким бековима ствара проблем кад треба да га зауставе. Једини начин да то ураде је да га прате у стопу и фаулирају. Митровићу, опет, недостаје снаге, посебно у горњем делу тела, јер лако губи дуеле у ремпловању. Такође, мора да поправи скок игру.
На лопти, Митровић је екстремно директан и опасан играч. Његов примарни инстинкт је да увек тражи гол. Врло је добар у ситуацијама један на један и не либи се да често утрчава у шеснаестерац. Има добар први контакт с лоптом и способност да предрибла сваког квалитетног штопера, што је радио у дуелима са Ераковићем и Драговићем.
Када нема простора за своје спринтеве, Стефан обично даје прецизне пасове првом слободном играчу. Против Звезде се, на пример, у једној ситуацији нашао два на један, али је уместо да послужи центарфора одлучио да шутира и промашио. Такође, на истом мечу је имао три центаршута у шеснаестерац црвено-белих, али је само један био опасан.
Стефан Митровић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
СПОРТ
„Желим као Пикси“ – Стефан није желео да буде Канађанин /видео/
Без лопте Митровић показује добру кретњу. Када се појави простор он воли развлачи игру и остаје један на један са противницима. Против Звезде је имао један добар трк иза леђа дефанзиваца када је лако прошао свог чувара. Утисак је да би Митровић био много убојитији ако би имао поред себе у тиму играче доброг паса, јер се овако олако траће његови добри спринтеви и убацивања.
Упркос убедљивом поразу од Звезде, Митровић је показао доста квалитета против најбољег тима у Суперлиги. Прошле сезоне је био други млади стрелац у Србији са 10 голова, иако није нападач и тек су му 19.
Дефинитивно има потенцијал да игра у лигама већег ранга, али ће морати да поради посебно на две ствари: јачање горњег дела тела и креативности у игри. То значи да држи главу подигнуту високо док дрибла и покушава више да асистира када се створи шанса за то.
Можда ће га свему томе научити баш Дејан Станковић.
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Јокановићев први испит у Русији – бод као „кућа“ и неопходност „свеже крви“
Италија полиција - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
СПОРТ
Драматично хапшење фудбалера – насред улице: „Ко је ово?!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала