- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Зашто банке од августа спремају нове ценовнике

CC0 / Pixabay / Платне картице
Платне картице - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Од августа, банке најављују поскупљење и проширење накнада за своје услуге а многе су увеле наплату нових накнада и у електронском банкарству.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Финансијски стручњаци кажу да банкарске услуге прате тренд свих осталих роба и услуга и зато не треба да чуди њихов стални раст и проширење списка услуга на које се плаћа провизија.
Међутим постоји још један важан разлог раста цена банкарских услуга.
„Пошто ће банке из класичних конзервативних послова све више прелазити на аутоматизацију и дигитализацију својих пословања а сама услуга вендора, сервис, софтвер, хардвер су јако скупи и банке их наравно морају укалкулисати у своје услуге“, каже за Прву професор Бранко Живановић са Банкарске академије.
Савет клијентима банака је да руководе својим финансијама тако што ће правовремено одлучити да промене банку или затворе рачун.
„Пратите ваше трошкове по кредитним картицама по изводима по свом тим трансакцијама. Банке су отворене, немојте се љутити на њих. Коју год трансакцију да видите да вам је наплаћена позовите их објасниће вам“, каже Душан Узелац са сајта „Каматица“.
Када кренете на одмор распитајте се који начин плаћања је доминантан на тој локацији. За сваки случај понесите и кеш, пренео је Б92.
Електронско плаћање - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Шта ћемо све плаћати банкама када од августа поскупе њихове услуге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала