- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус коначно отворио рану: „Наравно да сам био фрустриран због забране, понудили смо решења“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Андреј Рубљов
 Андреј Рубљов  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Руски тенисери готово да су у тишини прихватили одлуку Вимблдона да не учествују на престижном Гренд слему. Ипак, Андреј Рубљов, не може да крије осећања и описао је колико су се и он и његове колеге трудили како би забрана ипак била спречена.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Једино чему су Руси могли да се радују на овогодишњем Вимблдону је трофеј Јелене Рибакине која је рођена у Моксви. Међутим, с обзиром да она игра под заставом Казахстана, рана на срцу била је можда чак и дубља.
Данил Медведев остао је први на свету и није морао толико да брине око Вимблдона, али Андреј Рубљов открио је како се он осећао и какве је све предлоге имао како би ипак играо на лондонској трави.
Понудили смо им нека решења која би на дипломатском нивоу била од помоћи, рецимо да играмо у микс дублу са Украјинцима и да се не боримо за трофеје. Желели смо да искористимо платформу турнира да покажемо да се не боримо ту. То је сада најважније“, истакао је Рубљов.
Рубљов је описао какве је емоције забрана продубила у њему и шта му је најтеже пало.

„Свако од над ради максимално напорно и такмичи се на турнирима како би играо на Гренд слемовима. Наравно да сам био фрустриран када сам сазнао за суспензију. Све што знам инвестирао сам у каријеру и онда ми је неко забранио да радим. То је узнемиравајуће, свакако“, објаснио је руски тенисер.

Рубљов је био знатижељан јер није могао да схвати због чега он и колеге не могу да играју, али како је истакао одговор званичника и даље му није јасан.
„Као тенисер, могао сам да пошаљем праву поруку са терена, али сам стално добијао исти одговор, 'руска влада ће то све искористити као пропаганду'. Шта год да сам рекао, одговор је био исти. Не разумем зашто су то урадили“, закључио је Рубљов.
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СПОРТ
Србин блистао па га Хрват шокирао у Немачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала