Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Боцан-Харченко: Тешко је говорити о било каквом поверењу у ЕУ, Србији је то јасно

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Боцах-Харченко
Александар Боцах-Харченко  - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да је тешко говорити о поверењу у Европску унију, посебно када је реч о Србији, а као пример за то навео је неформирање Заједнице српских општина.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Бриселски споразум предвиђа формирање ЗСО, а то није испуњено. ЕУ као посредник у имплементацији тог споразума морала је да направи притисак на Приштину, што показује какав је статусу посредовања ЕУ. За Србију је то на овом примеру доста јасно. Тешко је говорити о неком поверењу у ЕУ", рекао је руски амбасадор за телевизију Хепи говорећи о ЕУ као посреднику.
Говорећи о снабдевању гасом казао је да је Србија добила најбољу могућу цену у садашњим условима.

"Основна питања су решена у оквиру уговора, цена је најбоља могућа у садашњим условима. Она погодује и Русији и омогућује развој Србије и нормалан живот", рекао је он.

Боцан-Харченко je рекао да постоји могућност да се договори испорука додатних количина руског гаса Србији током зиме, ако за тим буде било потребе.
„Основне количине гаса су одређене. Постоји могућност додатних количина у току зиме ако Србија за тиме буде имала потребе“, рекао је Харченко.
Када је реч о транзиту гаса, навео је да је што се тиче Турске све у реду, али да брига постоји око транзита преко Бугарске због односа Москве и Софије који су, како је рекао, за сада веома лоши.
Руски амбасадор је нагласио да Србија стоји принципијелно ван санкција полазећи од својих националних интереса и односа са Русијом. Додао је и да две земље настављају сарадњу.
Истакао је и да Русија подржава Србију у решавању косовског питања.
Гасовод Балкански ток - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Руски амбасадор: Србија ће на исти начин добити додатне количине гаса током зиме ако буде потребно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала