- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је Партизаново решење за „болну рану“?

© Фото : КК ПартизанЈанис Папапетру
Јанис Папапетру - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Партизан је претходних сезона, а посебно прошле, мучио муку са позицијом крила, односно позицијом три. Родион Куруц, Раде Загорац, Немања Дангубић и Урош Трифуновић нису испунили очекивања, па је Жељко Обрадовић морао да реагује и доведе Јаниса Папапетруа. Шта црно-бели добијају са Грком?
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Чињеница да су Дангубић, Загорац и Куруц напустили клуб овог лета говори о томе да нису задовољили Обрадовића, те да њихове игре нису биле на потребном нивоу. Није то први пут да се Партизан мучио са тројком, сећамо се и ситуације са Жанисом Пејнерсом. Зато су црно-бели морали да реагују и избор је пао на искусног Јоаниса Папапетруа.
Нису хтели да се „коцкају“, већ су одабрали сигурну варијанту.
Папапетру долази из спортске породице. Надимак му је Папи, а његов отац Аргирис такође је био кошаркаш Панатинаикоса и репрезентације Грчке, док му је мајка Анастасија играла фудбал у Грчкој.
Грк би Партизану требало да донесе искуство играња у Евролиги, провео је пет година у Олимпијакосу, потом још четири у Панатинаикосу, а ово ће му, са 28 година, бити први пут да игра у иностранству. С обзиром на то које је дресове до сада носио, не би требало да му буде проблем да се навикне на атмосферу на утакмицама Партизана.
Колико је био важан за Панатинаикос говори чињеница да је био капитен тима, иако је раније у каријери играо за Олимпијакос.
Може да допринесе у одбрани, дефанзивном скоку, али и нападу, као да је Алби убацио 39 поена за рекорд каријере 2019. године.

Шта кажу бројке?

Протекле сезоне постизао је 12 поена по утакмици Евролиге, а томе је додавао три скока. Памти се његов меч против Басконије када је убацио 22 поена, а против Фенера је уписао 21 поен и томе додао шест асистенција.
У националном шампионату Грчке, Папапетрује у сезони 2021/22 имао учинак од 12,8 поена и 3,7 скокова по мечу.
Репрезентативац Грчке до сада у каријери освојио је пет титула националног шампиона те земље, два национална купа и два Суперкупа уз признања за најкориснијег играча шампионата и националног купа Грчке 2021. године.
Не може се баш режи да је Папапетру изразит шутер јер у каријери у Евролиги шутира 53,2%, а за три поена 33,5%. Дакле, може да погоди, али не спада у оне чисте шутере који када крену у шут знате да ће да погоде.

Папапетру и Нанели за решење Партизановог проблема

Није случајно што је Партизан довео Папапетруа, али ни Џејмса Нанелија који такође може да покрива позицију три. Јасно је да је ту црно-бели тим много патио прошле сезоне, па се зато овог лета прешло на лечење рана.
Поред свега тога, Партизан је довео и Дантеа Егзума који може да покрива све три спољне позиције, као и Данила Анђушића на позицији два. Од високих играча једини потпис био је останак Матијаса Лесора.
Јасан је акценат на крилне позиције, а видећемо до краја прелазног рока да ли ће и где ће се још црно-бели појачавати. Могле би то да буду позиције један и пет...
Јоанис Папапетру - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СПОРТ
Званично: Партизан потврдио највеће појачање! Стиже капитен великана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала