- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чудо из Венецуеле – фавела јој била дом, а сада је ушла у историју спорта

© AP Photo / Gregory BullЈулимер Рохас
Јулимер Рохас - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Јулимар Рохас, атлетичарка из Венецуеле постала је прва жена која је освојила три златне медаље у троскоку на Светском првенству. Рохас је у другој серији на Светском првенству у Јуџину остварила победнички резултат и уједно најбољи на свету ове сезоне, а то је скок од 15, 475 метара.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Када је стигла на Светско дворанско првенство у Београду, Јулимар Рохас убрзо је постала атракција јер је на маестралан начин стигла до најсјајнијег одличја.
Њен најбољи резултат у каријери остварила је управо у српској престоници када је скочила 15,74 и тиме оборила лични рекорд.
Ипак, није ту стала атлетичарка Венецуеле већ је наставила своју историјску сезону јер је постала прва жена која је не само три пута освојила злато на Светском првенству, већ је то учинила узаступно.
Сребро је у Јуџину припало Шаниеки Рикетс, Јамајканки док је бронзану медаљу освојила Тори Френклин.
Рохас је претходна два злата освојила у Дохи и Лондону, али у каријери има и злато са Олимпијских игара у Токију, као и три злата са дворанских Светских првенства.
Прича о овој шампионки почела је 1995. године када је Јулимар рођена у фавели у Венецуели где је живела у кућици коју локални становници зову „ранчито“.
Сиромаштво је било толико да када су тренери данас славне атлетичарке причали о њој увек су истицали да није имала услове за здрав и нормалан живот.
Срећа се осмехнула Јулимар када је преко Фејсбука ступила у контакт са Иваном Педросом, чувеним тренером, који је пристао да ради са њом.
Таленат је Јулимар одвео у Барселону где се развила као спортиста и неколико година касније ушла у историју.
Мо Фарах, атлетичар, дугопругаш - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
СПОРТ
Тужна прича о шампиону – легендарни атлетичар је годинама скривао истину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала