- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кинеска војска упозорила Америку

© Flickr / Expert InfantryАмерички војник. Иза њега ПВО систем "Патриот"
Амерички војник. Иза њега ПВО систем Патриот - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Пекинг захтева да САД одмах повуку план продаје оружја Тајвану и прекину војне везе са острвом, рекао је портпарол Министарства одбране Кине Тан Кефеи и нагласио да ће у супротном, америчка страна бити једина одговорна за подривање односа између Кине и САД и мира и стабилности у Тајванском мореузу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Министарства спољних послова и одбране у Пекингу оштро су осудила одобрење Бајденове администрације за нову продају америчког оружја Тајвану.
Посао је вредан 108 милиона долара и укључује делове оклопних возила и техничку помоћ, преноси РТ.
„Народноослободилачка армија Кине ће предузети све неопходне мере да чврсто одбрани национални суверенитет и територијални интегритет и одлучно осујети сваки облик спољног мешања и покушаје сепаратиста, додао је пуковник.
Портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин оценио је да снабдевање Вашингтона оружјем озбиљно подрива суверенитет и безбедносне интересе Кине и озбиљно нарушава кинеско-америчке односе и мир и стабилност широм Тајванског мореуза.
„Кина ће наставити да предузима одлучне и снажне мере да чврсто одбрани свој суверенитет и безбедносне интересе“, додао је Ванг.
Пентагон је објавио да је амерички Стејт департмент дао зелено светло за војну трансакцију чија се вредност процењује на 108 милиона долара. Међутим, ова одлука тек треба да добије одобрење Конгреса.
Испоруке ће укључивати делове за тенкове и друга борбена возила, као и услуге техничке и логистичке подршке које ће обезбедити америчка влада како би се побољшала оперативност тајванске војске, наводи се у саопштењу америчке Одбрамбене безбедности.
Портпарол Стејт департмента Нед Прајс одбацио је наводе Кине, тврдећи да САД имају одређене обавезе да снабдевају Тајван неопходним средствима за „одбрану“.
„Према Закону о односима са Тајваном, Тајвану стављамо на располагање одбрамбене услуге неопходне да задржи довољну способност самоодбране. То је у потпуности у складу са нашом политиком једне Кине“, рекао је Прајс.
Кинеска војска - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
СВЕТ
Кина: Нећемо оклевати да се боримо за Тајван
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала