- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Америка је спонзор међународног тероризма; Вашингтону потребан нови Авганистан

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Владе Русије Дмитриј Медведев
Председник Владе Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Оружје којим Сједињене Америчке Државе снабдевају Кијев, доспеће у руке злочинаца широм света – Америка, фактички, постаје спонзор међународног тероризма, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он је истакао да Бела кућа наставља да неконтролисано пумпа оружјем кијевски режим који је у агонији, без обзира на њен недавни фијаско у Авганистану, иако Пентагон све пориче.
„Без обзира на прошлогодишњи фијаско са остављеном војном техником у Авганистану, вредном 85 милијарди долара, Бела кућа наставља да неконтролисано пумпа оружјем кијевски режим који је у агонији. Није им први пут да доносе овакву одлуку. Значи, како је говорио Мајаковски, то је некоме потребно“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.
Он је нагласио да је Сједињеним Државама потребан нови Авганистан, у који се стрмоглаво претвара данашња Украјина. Како је истакао „лоповски левак усисава све скупље оружје“.

Могуће формирање међународног органа за заплену америчког оружја

Медведев је још предложио да се размотри оснивање посебног међународног органа за заплену америчког оружја које се испоручује Украјини, а које неминовно пада у руке терориста по целом свету.

„Не искључујем да ћемо касније, заједно са одговорним земљама, разрадити могућност стварања посебног механизма за истрагу ове труле приче са оружјем. Могуће је и да ће се промислити о формирању посебног међународног тела за заплену америчких поклона који избијају час овде, час тамо, написао је Медведев на свом Телеграм каналу, говорећи о испоруци америчког оружја Украјини.

Мир под руским условима

Руски званичник је закључио да ће Русија остварити све постављене циљеве у Украјини и да ће мир бити постигнут под руским условима, а не условима оних који цвиле у Европи и преко океана.

„Професионални крадљивци оружја у Америци и Украјини добро ће напунити своје џепове. Терористи и екстремисти имаће још смртоносније оружје. Русија ће остварити своје постављене циљеве. И биће мир. Али, под нашим условима. А, нипошто под оним условима о којима пиште у Европи и преко океана сметене политички импотентне личности“, закључио је он.

Раније је заменик шефа руске дипломатија Сергеј Вершињин изјавио да је за Русију неприхватљива могућност снабдевања Украјине западним оружјем бродовима који ће, према очекивањима, превозити жито преко Црног мора.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
РУСИЈА
Медведев: САД брутално намећу своју вољу – с Русијом неће моћи тако
НАТО авиони Б-52 узлећу са британског аеродрома Фејрфорд током бомбардовања СРЈ 1999. - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
СВЕТ
„НАТО да се извини Србији, Ираку, Либији, Сирији и Авганистану“: Јасна порука из Кине /фото/
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
РУСИЈА
Медведев: У случају напада на Крим за Кијев ће наступити судњи дан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала