Пет навика које ће вам помоћи да се решите вишка масти на стомаку

CC0 / Pixabay / Дијета — илустрација
Дијета — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
Пратите нас
Навике попут избегавања заслађених пића, ограничавања уноса воћних сокова и калоричних напитака могу помоћи да се решите масних наслага на стомаку.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Исхрана и прехрамбене навике играју велику улогу у процесу старења, а посебно ако желите да остварите и неке од својих личних циљева мршављења, преноси портал Кликс.ба.
На пример, прехрамбене навике које вам могу помоћи да изгубите масноћу на стомаку и успорите старење су унос поврћа, али и ограничавање потрошње доданог шећера.
Још једна ствар коју треба узети у обзир је да оно што пијете такође игра улогу, због чега је потребно обратити пажњу на следеће навике:
Избегавајте пића која садрже вештачке заслађиваче
Иако многи људи мисле да је у реду пити газирана пића која су означена као дијетална, истраживања су показала да то није нужно случај.
Студија објављена 2016. године открила је да је употреба нискокалоричних заслађивача повезана са већом тежином, већим обимом струка и већом учесталошћу абдоминалне гојазности. Још једно истраживање старијих одраслих особа у Сан Антонију наводи да су они који су пили дијеталне газиране напитке добили три пута више у обиму струка од оних који нису.
Ограничите унос воћног сока
Иако можете добити неке храњиве материје из природних сокова без додатног шећера, многи сокови на тржишту данас су пуни шећера. Чаше неких сокова могу садржати 20 грама шећера или више, што је више него у чаши кока-коле.
Избегавајте претерано конзумирање алкохолних пића
Иако вам се у овом тренутку можда тако не чини, али опијање може утицати на ваше здравље на више начина.
Опијање се дефинише као конзумирање четири или више пића у два сата за жене, и пет или више пића у два сата за мушкарце, и иако може изгледати као безопасна забава, оно може довести до бројних здравствених проблема, укључујући дебљање. Стандардно пиће (пиво, вино или ликер) садржи око 150 калорија, па ако попијете четири пића у два сата, уносите око 600 додатних калорија.
Ограничите конзумацију калоричних напитака
Калорије се лако збрајају у одређеним пићима, због чега нутриционисти предлажу да ограничите конзумацију слатких напитака, јер калорије у њима потичу из шећера. На пример, једно безалкохолно пиће има око 60 грама шећера, што је исто као да поједете четири кришке белог хлеба.
Пијте протеине
Редовно уношење довољно протеина важно је у било ком старосном добу, због чега бисте могли да размислите о укључивању протеинског шејка у своју свакодневну исхрану. Протеини имају виталну улогу у вашем телу. Подржавају вашу мишићну масу, повећавају ниво ситости и благо повећавају ваш метаболизам. Протеински шејк пре изласка може помоћи да контролишете глад и избегнете да једете више него што вам је потребно.
Пиво  - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
ДРУШТВО
Предрасуде о пиву: Да ли „пивски стомак“ заиста постоји?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала