- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Да ли су усамљена деца потенцијални алкохоличари

CC0 / Pixabay / Дете
Дете - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Истраживачи са Универзитета „Аризона“ завршили су рад на студији у којој је утврђена повезаност усамљености детета пре 12. године живота са стресом и проблемима са алкохолом у адолесцентском периоду.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Усамљеност се манифестује као бол изазван осећањем изолованости од других људи, а изражена је код деце у узрасту од 10 до 12 година.
Истраживачи су проучавали директне и индиректне везе између усамљености током детињства и проблема повезаних са алкохолом и стресом у каснијем периоду. У истраживању је учествовало 310 студената од 18 и више година, од којих су 154 биле жене и 156 мушкарци.
На основу анализа, научници су открили да је усамљеност пре 12. године „директно повезана“ са стресом и проблемима са алкохолом.
„Наши налази су у складу са претходном литературом која повезује неповољно искуство из детињства са проблематичним исходима повећане конзумације алкохола у одраслој доби“, навели су научници, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала