- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Европска унија усагласила још једaн пакет санкција против Русије: На мети руско злато

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗастава Европске уније у Бриселу
Застава Европске уније у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Европска унија је усагласила нове санкције против Русије, између осталог реч је о забрани увоза руског злата, преноси „Блумберг“ позивајући се на добро обавештене изворе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Европска унија је забранила руско злато“, пише агенција.

Лист „ЕУобзервер“, који је близак институцијама Европске уније, објавио је да ће нове санкције осим забране увоза руског злата подразумевати и јачање санкција против „Сбербанке“.
Наводи се да ће у нови пакет санкција, који припрема ЕУ, бити уврштено и 47 физичких лица, међу којима и градоначелник Москве Сергеј Собјањин и директор „Ростеха“ Сергеј Чемезов, као и осам правних лица.
У чланку се наводи да се нове мере односе на руске политичаре и војне командире. Према информацијама листа, санкције ће бити уведене против глумаца Сергеја Безрукова и Владимира Машкова и неких рођака бизнисмена против којих су санкције биле раније уведене.
Притом, по информацији издања, биће уведене корекције у претходне санкције Европске уније како би се осигурало да се не доведе у опасност превоз хране из Русије у земље које могу да се суоче са проблемом глади. У Европској унији уверавају, да санкције, које су раније уведене, нису биле усмерене на ограничење таквих испорука. Корекције, које је замислио Брисел, омогућавају да се искључе проблеми у испорукама медицинске и фармацеутске робе. У чланку се наводи да ЕУ планира и да уведе неке изузетке у примени санкција како би избегла прекиде у плаћањима пољопривредних производа.
Представништво Чешке у ЕУ је на Твитеру саопштило да ће се писмени поступак одобравања санкција од стране Савета ЕУ одржати 21. јула, као и да ће санкције ступити на снагу након објављивања у Службеном листу ЕУ, који се такође очекује у четвртак.
Раније је саопштено, да ће Комитет сталних представника земаља ЕУ (COREPER - Committee of Permanent Representatives) такође усагласити предлог да се Украјини пошаље пети пакет финансијске помоћи као део војне помоћи.
Златни накит - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
РУСИЈА
ЕУ спрема санкције против руског злата, али не и против накита
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала