- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кнежевић: И шта ћемо сад; Абазовић: Црна Гора мора бити здрава

© Фото : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenМилан Кнежевић, посланик ДФ у Скупштини Црне Горе
Милан Кнежевић, посланик ДФ у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Представник клуба ДФ–Нова српске демократија- Демократска народна партија–Радничка партија, Милан Кнежевић поставио је кратко питање премијеру Абазовићу данас на Премијерском сату “И што ћемо сад”, и образложио га на сједници Скупштине.
Абазовић је одговорио да Црна Гора мора бити здрава.
“Пошто сте ми одговорили да Црна Гора мора бити здрава онда сам ја по тој логици морао данас да Вам донесем лавор и сапун, јер сте читаву Црну Гору довели у ситуацију да сви можемо стати у један лавор и да се подавимо у њему”, поручио је Кнежевић у Скупштини.
Абазовић је казао да у Црној Гори након 30. августа 2020. више ништа није исто и да нема недодирљивих. Навео је да због бројних промјене треба да будемо задовољни, али да се 30-огодишњи режим не може преко ноћи превести у нешто перфектно.
Казао је и да туристичка сезона у Црној Гори није перфектна, али ни лоша како је неки представљају.
"Сви параметри показују да идемо на боље", навео је премијер.
"Мени се чини да ви тешко болесног пацијента Црну Гору лијечите андолима и аспиринима", одговорио је Кнежевић.
Судски савјет, Уставни суд, ВДТ и Темељни ријешити до 1. септембра
Кнежевић је у Скупштини поручио и како неће дозвилити да се ико игра са СПЦ.
“Ако ви нисте у стању да потпишете Темељни уговор са СПЦ, онда поднесите оставку, ако вас је страх онда реците од кога Вас је страх. Ми не можемо да дозволимо да се плашимо Драгиње Вуксановић Станковић”, навео је Кнежевић.
Казао је и да су се чуле спекулације да је Абазовић јуче запријетио Ђукановићу хапшењем ако откаже подршку Влади, а након састанка са амбасадорима Квинте.
“Да ли је то тачно и да ли је тачно да сте помињали неке варијанте скај апликације у случају Ђукановића”, казао је Кнежевић.
Премијер је одговорио да питање Темељног уговора третира редовно и да нема никакав страх од било кога.
“И због тога сам нападан са свих страна. Нико неће водити политику у име владе Црне Горе док је 43. Влада на власти”, навео је Абазовић и додао да ће Влада доносити одлуке које се могу провјеравати.
Деблокада пута ка ЕУ, како наводи премијер, би требало да буде интерес свих.
“Нема притиска ни уцјена, ако неко то не мисли, сасвим “ок”. ја сам за то да се заврши и Судски савјет и Уставни савјет и ВДТ и Темељни уговор и постоје структуре које не би да се заврши све”, навео је Абазовић и додао да је реално да се сва та питања ријеше до 1. септембра.
“Не пада ми на памет да било кога уцјењујем, па ни предсједника ДПС-а и не пада ми на памет да било кога браним”, поручио је премијер.
Каже и да због опстанка Владе није спреман да прави компромисе на штету Црне Горе.
"Државни интерес је да се доносе одлуке", поручио је Абазовић.
Абазовић је казао да ће бити избора И да ће наредна кампања ће, како каже, бити занимљива.
“ Кад год буде била, да ли је то 23. октобар или неки други термин, мислим да ће грађанима бити занимљиво.”,нагласио је Абазовић.
Он је истакао да је реконструкција Владемогућа ствар.
“Техничка влада - што год се договоре посланици је сасвим ок. Има разговора иза политичких леђа, не мислим да је то фер и коректно, али то није нешто што није виђено у ранијем периоду. Можда добијемо и неке шеме које можда изгледају невјероватне. Трећа варијанта - избори свакако морају бити или прије Нове године, или одмах послије Нове године.”, нагласио је Абазовић.
Кнежевић је одговорио да Абазовићева Влада није инклузивна, већ инфузиона.
“Ви немате проблем са нама, него са министрима и то се видјело. Ви сте сами саопштили да се неки министри боје Скy апликација. Како премијер може да сједи са министром одбране у Влади који га је назвао издајником.”, нагласио је Кнежевић.
Он је истакао да је спреман на компромис, али поручује да су спремни о говоре о избору правосудних органа након усвајања уговора са СПЦ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала