- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки гасни оператер: Сутра очекујемо обнављање испорука „Северним током“

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2" у Немачкој
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Испоруке гаса гасоводом „Северни ток“ могу бити обновљене 21. јула након рутинских радова, наводи се у прелиминарним информацијама немачког оператера гасовода „Гаскаде“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Гаскаде“ одржава станицу у Љубмину близу немачког града Грајфсвалд, где се налази излазна тачка гасовода „Северни ток“.
Оператер гасовода Опал компанија "ОПАЛ Гастранспорт", који је један од кракова Северног тока, саопштио је да ће руски гасовод радити само са 40 одсто капацитета, као што је то било и пре ремонта.
„Северни ток“ се сада налази у фази ремонта и током сутрашњег дана се очекује завршетак радова. Током ремонта су тестиране механичке компоненте и аутоматизовани системи, известио је оператер гасовода „Норд Стрим АГ“.
Компанија „Сименс“ је објавила да је спремна да одржава и друге турбине за испоруку гаса „Северним током“ у случају да добије такве захтеве.
„У нормалним околностима је технички ремонт обична ствар. Ако се буде појавио политички захтев и прилика у оквиру санкционог режима, ми ћемо вршити одржавање турбина према високим стандардима ако се од нас то тражи“, изјавили су у компанији.
„Гаспром” је средином јуна смањио испоруке гаса „Северним током” за око 60 одсто. Компанија је саопштила да се гасоводом може испоручивати само 67 милиона кубних метара гаса, од планираних 167 милиона, објашњавајући то кашњењима у раду немачког „Сименса", који због канадских санкција Русији не може да врати гасне турбине за компресорску станицу „Портова" из канадског погона из ремонта, као и због откривених техничких кварова мотора.
Испоруке другим путем – транзитом преко украјинске територије – очекује се на нивоу претходних дана, показују подаци оператера украјинског гасно-транспортног система. Захтев за испоруке гаса кроз станицу „Суџа" 11. јул износи 41 милион кубних метара. Испоруке преко Украјине одржавају се на овом нивоу од краја маја.
У Европи влада страх да „Гаспром” и након завршетка радова неће наставити испоруке. Руска страна је више пута наглашавала да је смањење испорука „Северним током" искључиво последица санкција, због чега су се и појавили проблеми са поправком. Председник Русије Владимир Путин је изјавио да „Гаспром” испуњава и намерава да испуни све своје обавезе.
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
РУСИЈА
Обустављен рад "Северног тока"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала