- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како изгледа Јокићев „радни дан“ /видео/

© AP Photo / Jed JacobsohnНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Како је буцмасти дечак из Сомбора, опчињен коњима, буреком и слатким, газираним пићима, постао најбољи кошаркаш света? Ту енигму ће покушати да одгонетну многи, а део за слагалицу пружио је Мартинас Поцијус, некадашњи играч, а сада функционер Денвер Нагетса.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Никола Јокић је у претходне две сезоне у НБА лиги цементирао своју позицију најбољег српског кошаркаша на америчком тлу свих времена, а пут до тога нимало није лак, и сваки дан је нова борба.
Јокићев радни дан, када игра утакмицу, изгледа тако да заједно са саиграчима има јутарњи шутерски тренинг и то је једини део дана у ком се цела екипа Денвера налази заједно и припрема тактику за наредни меч.
Играчи потом одлазе у хотел и враћају се у халу три до четири сата пре почетка меча и свако има свој начин за коначну припрему, са посебним тренером који током сезоне води рачуна о максимално тројици или четворици играча.
У случају Јокића, његов тренер ради са још двојицом играча и период замене играча траје 20 до 30 минута. Док је тренер заузет Јокић гледа видео анализу за припрему наредног меча, а после утакмице српски центар се враћа на тренинг и додатно ради.
„Почео је са таквим тренингом пре три године. После сваког меча ради са тренером за физички део. Није пропустио то за претходне три године. Многи мисле да је он само талентован, да талентован је, али много ради. Када најбољи то ради, раде и други, постао је део културе играња у НБА лиги да се додатно тренира, а због много мечева све је више усмерено на индивидуални напредак“, навео је Поцијус.
НБА екипе имају чак девет тренера задужених за развој играча, што је највећа разлика у односу на европску и америчку кошарку.
Никола Јокић и Хуанчо Ернангомез - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СПОРТ
Јокић се на одмору буди у пет ујутру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала