- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Ограничења на испоруке руског жита треба да буду укинута

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Ограничења на испоруке руског жита морају бити укинута, изјавио је руски председник Владимир Путин. Према његовим речима, постојао је споразум са међународним организацијама и нико није био против, па ни САД.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Првобитно смо кренули од тога да то треба да буде пакет. Конкретно, ми ћемо помоћи да се изврше испоруке украјинског жита, али полазимо од тога да сва ограничења у вези са извозом руског жита ваздушним путем буду укинута. О томе смо се првобитно договарали са међународним организацијама. И до сада нико није био против, укључујући наше америчке партнере“, рекао је руски председник новинарима на крају посете Ирану.
Путин је изразио наду да ће ограничења бити укинута како би се побољшала ситуација на међународним тржиштима хране.
„Као што знате, Америка је практично укинула ограничења на извоз ђубрива из Русије на светска тржишта. Надам се да ће се то исто догодити и са испорукама руског жита, уколико они искрено желе да се побољша ситуација на светским тржиштима хране. Ми смо сада спремни. Наш извозни потенцијал је 30 милиона тона жита, а до краја сезоне и 50 “, рекао је Путин.
Подсетимо, Путин је јуче боравио у радној посети Ирану, где је разговарао са председником Ебрахимом Раисијем и ајатолахом Хамнеијем, а потом је имао и трилатерални сусрет са иранским председником и турским лидером Реџепом Тајипом Ердоганом.
Руски председник Владимир Путин, ирански лидер Ибрахим Раиси и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
РУСИЈА
Цео свет гледа у Техеран: Шта су договорила три лидера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала