- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: „Златна милијарда" више не може да доминира, формира се нови светски поредак

© Sputnik / Михаил Метцель / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Стиче се утисак да Запад не може да понуди сопствени модел будућности, док се данас формира алтернатива постојећем једнополарном свету, праведнији и социјално-оријентисани светски поредак, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Стиче се утисак да Запад једноставно не може да понуди свету свој модел будућности“, рекао је Путин на пленарном заседању форума Агенције за стратешке иницијативе „Јаке идеје за ново време“.
Он је нагласио да модел тоталне доминације „такозване златне милијарде“ није праведан и указао на „грандиозне промене“ које се сада дешавају у свету и које су неповратне.

„И како на националном, тако и на глобалном нивоу у току је израда основа, принципа хармоничног и праведнијег, социјално оријентисаног и безбедног светског поретка – алтернативног постојећем – или, може се рећи, до сада постојећем једнополарном светском поретку који по свом карактеру, дефинитивно, постаје кочница за развој цивилизације“, нагласио је Путин.

Према његовим речима, наступа нова епоха и нова етапа у светској историји, у којој ће само суверене државе моћи да осигурају динамику раста и да постану пример другим земљама за обезбеђивање високог животног стандарда.
„Наступа нова епоха, нова етапа у светској историји, и само истински суверене државе могу да осигурају високу динамику раста, да постану пример за друге када је реч о стандардима и квалитету живота, заштити традиционалних вредности и високим хуманистичким идеалима – моделима развоја у којима човек није средство, него највиши циљ“, рекао је Путин.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Повампирио се монструозни план Запада против Русије, одговор је – неће моћи!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала