- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто боје постају мање битне

© Фото : Филип Петрушев/ИнстаграмФилип Петрушев
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
Пратите нас
Трансфер Филипа Петрушева у Црвену звезду подгрејао је страсти међу навијачима. Кренуле су одмах присталице Партизана да по друштвеним мрежама деле фотографије Петрушева у којима носи црно-беле боје, док су црвено-бели слично одговарали. Није било много другачије ни после трансфера Далибора Илића. Ипак, треба рећи да je играчима кошарка – посао.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Та ставка се често заборавља, па зато навијачи Партизана ликују и говоре како је Звезда довела двојицу Партизановаца у виду Петрушева и Илића, а подлога за те приче су фотографије и статуси на друштвеним мрежама споменуте двојице када су били млађи.
Чак се Петрушев овог лета доводио у везу са Партизаном, али је на крају завршио у Црвеној звезди. И такве ствари треба разумети зато што је он прво кошаркаш, професионалац, па онда симпатизер овог или оног клуба.
Слична је прича са Илићем који је из Игокее стигао у редове црвено-белих, иако је пре много година на друштвеним мрежама подржавао Партизан и задиркивао црвено-беле.
Како време пролази, овакве ситуације су све чешће, играчи иду „трбухом за крухом“, а боје остављају са стране.
Мада, није то баш нека новост. Било је свега тога и раније.
У чаршијским (непровереним) причама чућете како је Светислав Кари Пешић партизановац, да исто то важи (или да је у неком моменту важило) и за бившег плејмејкера Звезде Марка Мариновића, као и Марка Кешеља, чак и Немању Бјелицу. Знамо и шта се све дешавало око Милана Гуровића.
Приче у супротном смеру дотачињу Новицу Величковића који је наводно навијао за Звезду у младости, као и за Александра Рашића и Славка Врањеша.
Сећамо се и како је Немања Дангубић из Меге прешао у Црвену звезду 2014. године иако се говорило да је интимно ближи Партизану. У који је, успут речено, и стигао 2020. године и напустио га овог лета.
На крају крајева, једна од икона Партизана, ДушкоВујошевић, предводио је са клупе и Црвену звезду, а велики је број играча који су носили дрес оба вечита београдска ривала.
У време друштвених мрежа много је лакше проверити и „ископати“ прошлост играча, па је врло могуће да ће примера као што је овај Филипа Петрушева бити све више. За крај, додајмо и да је било случајева попут Радета Загорца који због привржености црно-белим бојама није желео да прихвати понуду Црвене звезде.
До сада су навијачи обично прихватали играче који су номинално присталице оног другог клуба, или су играли за њега. Тако су рецимо навијачи Партизана претходне сезоне без задршке подржавали Немању Дангубића, Матијаса Лесора и Кевина Пантера, а сви тројица су раније у каријери носили дрес Црвене звезде.
Обично овакве приче крену на друштвеним мрежама, али ту (срећом) и остану. Не треба загревати додатно казан који зна да прокључа преко сваке мере.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
СПОРТ
Како изгледа Јокићев „радни дан“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала