- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић је желео с њим „до краја живота“, али – он иде на место Бјелице /видео/

© Фото : ФИБАНикола Јокић и Немања Бјелица
Никола Јокић и Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Искусни крилни центар Џамајкл Грин највероватније ће постати појачање Голден Стејт Вориорса где ће доћи на место које је остало упражњено после одласка Немање Бјелице. Иначе, ради се о бившем саиграчу Николе Јокића из Денвер Нагетса.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Грин покушава да изађе из уговора са Оклахомом, а када то буде успео да уради, планира да потпише уговор са Голден Стејтом, јавља ЕСПН.
О томе ко ће бити замена за Бјелицу у редовима Вориорса најбоље говоре речи Николе Јокића. После само осам утакмица у тиму са Грином Јокић је био одушевљен играма овог крилног центра.

„Џамајкл је неко са ким бих волео да играм до краја живота. Невероватан је! Толико се труди, доприноси енергијом, врло је чврст. Агресиван је, напада лопту. Чак и када направи грешку не могу ништа да му приговорим. Сјајан је играч“, рекао је Јокић једном приликом.

Сам Грин је истицао увек да је борбеност део његовог стила, да зна своју улогу и да не жели да излази из ње, те да увек игра чврсто и снажно.
И док ће Бјелица каријеру наставити у Фенербахчеу, Грин ће појачати шампиона НБА лиге.
Амерички медији истичу да ће Голден Стејт у Џамајклу Грину добити крилног играча који добро скаче, може да брани више позиција, а може и да допринесе шутем споља чиме шири противничку одбрану.
Очекује се његов допринос са клупе. Да чини нешто слично као што је то на одличан начин радио Немања Бјелица, посебно у одбрани на, често, најбољим противничким играчима.
Иначе, Голден Стејт овог лета није само остао без Немање Бјелице, већ је исти случај и са Отом Портером Јуниором, тако да је долазак Џамајкла Грина, играча који може да погоди споља када затреба, реална замена.
Грин има 32 године, а очекује се да у редовима Вориорса следеће сезоне допринесе са 15-20 минута, улазећи са клупе.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2022
СПОРТ
Како изгледа Јокићев „радни дан“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала