- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Америка игра на ивици ножа - изазива нови конфликт I Од четвртка до четвртка

© AP Photo / Junji KurokawaАмерички војници на Окинави
Амерички војници на Окинави - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Санкциона политика Запада против Москве наизглед јењава, гас поново тече „Северним током 1.“ Русија географски мења задатке специјалне операције, Путин сматра да „Златна милијарда" више не може да доминира и да се формира нови светски поредак што потврђује и састанак у Техерану.
У међувремену, Италија и Велика Британија остају без премијера. Мирослав Лајчак каже да је на лидерима Србије и самопроглашеног Косова, а не на ЕУ, да дефинишу шта значи нормализација односа. Мило Ђукановић је поново успео да одложи потписивање Темељног уговора али Дритан Абазовић каже да жели да ресетује однос са Србијом.
О свим овим темама разговарамо са Слободаном Самарџићем, професором Факултета политичких наука. Питаћемо га има ли Запад стратегију за украјинску кризу? Зашто Русија мења географске задатке специјалне војне операције у Украјини? Како ће Aмерика реаговати на сарадњу Русије, Ирана и Турске? Због чега западна штампа пише да би пад Марија Драгија био поклон за Владимира Путина? Шта представља ноормализација односа Београда и Приштине о којој говори представник Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак? Како Дритан Абазовић замишља да Србија и Црна Гора крену од нуле ако његова Влада не потпише Темељни уговор са СПЦ?
Eмисију слушајте на таласима радија Студио Б у 21 сат и гледајте на каналу Спутњик Србија на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Емисија „Од четвртка до четвртка“ анализира најактуелније теме које су обележиле претходних седам дана. Води је Наташа Милосављевић.
Гости су политиколози, социолози, војни стручњаци, дипломате, новинари, добри познаваоци актуелних политичких прилика. Емитује се сваког четвртка од 21.00.
Америка игра на ивици ножа - изазива нови конфликт I Од четвртка до четвртка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала