Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Патријарх и Вулин о заштити права нашег народа ван отаџбине

© Фото : МУППатријарх Порфирије и Александар Вулин
Патријарх Порфирије и Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
Пратите нас
Патријарх Порфирије примио је данас у Патријаршијском двору у Београду министра унутрашњих послова Александра Вулина који га је упознао с настојањима државних органа Србије да се очувају мир и сигурност на читавом простору на коме живи српски народ, а нарочито на Косову и Метохији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Министар је посебно истакао улогу Српске Православне Цркве и њеног настојања да упоредо са древним манастирима и свим другим светињама, у јужној српској покрајини настави да у миру и сигруности живи и српски народ.
Саговорници су се сложили да по моделу како су заштићена људска и верска права наших суграђана других вера и нација у Србији, треба настојати да буду заштићена и људска и верска права нашег народа који живи изван отаџбине.
Било је речи и о даљим мерама које ће допринети да се земљиште одузето Српској Православној Цркви на Косову и Метохији коначно врати у посед Цркве.
Патријарх је са задовољством саслушао обавештење о припремама за подизање Меморијалног комплекса у Доњој Градини и истакао да је за Цркву најбољи модел изградње културе сећања онај који је примењен у самом Јасеновцу, подизањем манастира као места молитве у коме свако, без икакве дискриминације може да се помоли за пострадале.
Порфирије је такође дао благослов иницијативи за изградњу цркава и молитвених места у објектима Жандармерије и другим јединицама Министарства унутрашњих послова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала