- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Злата вредна лекција из Русије за „српског снајпера“ /видео/

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаДанило Анђушић
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Кошаркаши који буду рођени са срећом да поседују таленат за шут, меку руку и прецизан нишан, често се превише ослоне на тај сегмент игре и запоставе све остале, што им значајно може скратити каријере јер кошарка није само шут. Супротан пример од тога је Данило Анђушић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Племенити шутер рођен 1991. године кроз каријеру је био препознат управо по тој категорији, тројке су његова специјалност и када је у ритму не постоји начин да буде заустављен, али усмеравање само на један квалитет може да буде и велико ограничење.
Анђушићу се то умало десило у Русији, у времену док је играо за Уникс из Казања, међутим „српски снајпер“ је схватио да мора да пружи још нешто како би остао кошаркаш за јаке лиге и велика дела.
„На лето се променио тренер, Димитриос Прифтис је имао неку своју визију екипе и није ме видео у томе, али ја нисам отишао јер се није појавила нека добра опција, одлучио сам да останем и да се борим за место у тиму“, рекао је Анђушић у подкасту са Луком и Кузмом.
Први услов је испуњен, жеља за борбом за своје место, али је више од тога значајан начин на који је Анђушић то извео.
„Радио сам на себи, на сваком тренингу био спреман и тренер ми је отворено рекао да могу да будем део тима, али да морам да играм одбрану, без опције да ми обећа минуте или улогу, уз напомену да од мене зависи колико ћу играти. И први пут у каријери сам почео да радим на такав начин, да будем примарно дефанзивац. За многе је то смешно и не знају тај део, али мало по мало, фокусирао сам се на одбрану да све то урадим максимално добро и да тако купујем минуте. На крају сам дошао у ситуацију да сам био један од стандардних играча у Еврокупу, имао сам добру минутажу и чувао сам најбоље нападаче ривала, што је било ново за мене“, рекао је Анђушић.
Добра одбрана даје самопоуздање за напад и диже енергију целог тима чега је нови кошаркаш Партизана постао свестан.
„Драго ми је да сам могао да покажем да могу и у том делу да будем добар. Многи причају негативно за моју одбрану, није то мени најјача ствар, али сам тај део игре подигао на један добар ниво што се показало и ове сезоне у Монаку“.
Посебну захвалност Анђушић је изразио према тренеру Прифтису, који је урадио нешто несвакидашње.
„Променио је мишљење, што не раде многи тренери из својих неких принципа. На крају је рекао да му је јако криво због свега са почетка сезоне. И први пут сам доживео да је тренер променио мишљење на основу онога што је видео на терену“.
Епизода у Казању је значајно допринела томе да Анђушић напредује и временом постане стандардан евролигашки играч, што ће бити и наредне сезоне у дресу свог Партизана.
Мали кошаркаш - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2020
Анђушић акцијом запалио мреже: Овако се у Србији стварају шампиони /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала