- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Извршни директор кинеског гиганта дао отказ

© AP Photo / Andy WongКомпанија Евергранде била је један од највећих грађевинских инвеститора у Кини
Компанија Евергранде била је један од највећих грађевинских инвеститора у Кини - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
„Чајна Евергранде груп“, компанија која је други највећи инвеститор у Кини по продаји и која је тренутно у средишту дужничке кризе, саопштила је да је извршни директор Сја Хаиђуен поднео оставку, као и финансијски директор.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Извршни директор компаније Сју Шон ће преузети дужност, наводи се у саопштењу. Главни финансијски директор Пан Даронг је такође поднео оставку, а компанија је оба потеза приписала њиховом „укључењу у аранжман обећања“, преноси Блумберг.
„Волстрит џурнал“ је објавио да „Евергранде“ тек треба да постигне споразум са својим међународним власницима обвезница око реструктурирања.
Кинеска компанија за развој некретнина, која има више од 300 милијарди долара обавезница, у децембру 2021. је платила своје обвезнице у америчким доларима након вишемесечних проблема са ликвидношћу. Крајем јануара, након што су повериоци захтевали ажурирање и запретили да ће тужити компанију, „Евергранде“ се обавезао да ће објавити прелиминарни план реструктурирања у року од шест месеци.
Саветници који представљају „Еверграндеове“ повериоце и компанију од тада су водили дуге расправе о реструктурирању дуга. Саветници још увек спроводе дубинску анализу имовине и обавеза „Еверграндеа“ и потребно им је више времена да процене колико би његово пословање могло да вреди у будућности и колико би готовине могло да генерише, рекли су извору упознати са тим, пише портал „Маркет воч“.
Евергранде - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
ЕКОНОМИЈА
„Врати нам паре“: Инвеститори страхују због кинеског гиганта, обустава трговине акцијама у Хонгконгу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала