- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прво Србин, а онда је на ред стигао и Рус – Шпанац „чисти“ све пред собом

© Sputnik / Лола ЂорђевићРуски тенисер Карен Хачанов, Србија опен
Руски тенисер Карен Хачанов, Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Карен Хачанов, руски тенисер, елиминисан је у четвртфиналу турнира 500 серије у Хамбургу од Карлоса Алкараса, шпанског тенисера резултатом 0:6, 2:6. Пре Хчанова пораз је доживео и Аслан Карацев од Франциска Черундола, аргентинског тенисера резултатом 3:6, 6:4, 6:7.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Очекивало се да ће четвртфинални меч између Карена Хачанова и Карлоса Алкараса у Хамбургу донети више борбе са обе стране, али Рус је потпуно препустио шоу младом Шпанцу.
Не само да је Хачанов већ на старту изгубио сервис, веће се то догодило још два пута у току сета, док са друге стране не да није запретио сервису Алакараса већ је освојио за цео сет само два поена на сервис Шпанца.
Иако је Алкарас био изморен после напорног дуела са Филипом Крајиновићем, показао је да је зрео играч који напор оставња иза себе и излази на терен сто одсто спреман.
Током другог сета, Хачанов је изгубио свој сервис у петом гему, међутим одмах након тог гема деловало је да Рус може да преокрене меч.
Изборио је Хачанов прву брејк лопту у мечу, али ипак није успео да је искористи што је одмах у наредном гему казнио Алкарас који је после три пропуштене брејк лопте, на четврту ипак успео да одузме још једном сервис руском тенисеру и стави тачку на крај меча.
Талентованом шпанском асу је ово 13. победа у сезони на турнирима 500 серије без пораза.
Претходно је у четвртфиналу заустављен Аслан Карацев који је против Франциска Черундола имао шансе да изађе из дуела као победник.
Након што је изгубио први сет, и допустио брејк у другом, Карацев је вратио брејк и поом још једном одузео сервис Аргентинцу за 1:1 у сетовима.
Одлучујући сет био је напет, а победника је морао да одлучи тај-брејк у ком се ипак боље снашао Черундоло.
У полуфиналима турнирма Хамбургу састаће се Алкарас са бољим из дуела Алекс Молчан – Борна Ћорић и Франциско Черундоло против Лоренца Мусетија.
Лола Радивојевић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Подкаст
Лола Радивојевић: Хоћу да будем као Ана Ивановић | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала