Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

МУП: Лаж да је полиција била насилна над демонстрантима у Новом Саду

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVICПротест у Новом Саду због усвајања ГУП-а
Протест у Новом Саду због усвајања ГУП-а - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова саопштило је да је лаж да су јуче у Новом Саду припадници полиције вршили насиље над демонстрантима од којих је, како наводе, најмање било Новосађана, а највише из Београда, Пожеге и других градова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Сви ти лажни наводи о српској полицији који долазе од стране одређених медија, политичара и невладиних организација, имају једино за циљ да наруше углед наших припадника и наше институције“, саопштио је МУП, преноси Танјуг.
Из МУП-а кажу да је јуче,захваљујући професионалном и ефикасном раду припадника полиције,насилна група демонстраната коју су чинили и политички активисти спречена да сруши заштитну ограду, упадне на седницу Скупштине града Новог Сада и изазове хаос и нереде.
Како наводе, и поред тога што су демонстранти припаднике полиције гађали каменицама, флашама, ударали их разним предметима, поливали их зеленом фарбом и упућивали најпогрдније псовке, припадници полиције су сачували стабилан јавни ред и мир.
„Полиција ће упркос бројним нападима и бројним лажима изреченим на њихов рад, почевши од оне да нехумано поступа према мигрантима, па све до ове најновије да је вршила насиље над демонстрантима, наставити да свој посао ради одговорно, ефикасно, савесно, у складу са законом, да чува јавни ред и мир и да штити грађане и поредак“, поручили су из МУП-а.
Протест у Новом Саду због усвајања ГУП-а - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
СРБИЈА
Сукоб с полицијом на протесту у Новом Саду: Градска скупштина усвојила Генерални урбанистички план
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала