- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка заборавила Србина и Руса – Надалу велико признање, а Новака и Данила „ни на мапи“

© AP PhotoРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Рафаел Надал, шпански тенисер добио је престижну „ЕСПИ“ награду за 2022. годину у конкуренцији тенисера, док Новак Ђоковић и Данил Медведев, прошлогодишњи победник и први рекет света нису били ни номиновани.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Колико је одсуство са Аустралијан опен и Мастерса у Индијан Велсу и Мајамију утицали на Новака Ђоковића не одражава се више само резултатски према поенима.
Српски ас није имао прилику да брани бодове на Гренд слему који је девет пута освојио, а самим тим што ће ове године имати и потенцијално два мање наступа на Гредн слем турнирима уколико не оде на УС опен, Новак није ни у плану за одређене награде.
Претходне сезоне српски ас је био поносни освајач ове награде, али овога пута отишла је у руке Шпанцу док Новака није било ни на листи кандидата. У конкуренцији су били Карлос Алкарас, Дилан Алкот, сјајни тенисер који игра у инавалидским колицима као и Феликс Оже Алијасим.
Надал је признање добио највише због трофеја на Аустралијан опену и Ролан Гаросу, али је чудно да Ђоковић као освајач није био у конкуренцији са тенисерима попут Алкараса и Оже-Алијасима који колико год да су били добри нису стигли до Гренд слем пехара.
Занимљиво је да нема ни Данила Медведева који је први рекет света и који је у Аустралији стигао до финала.
Ипак, шпански ас иако је три пута проглашен за победника заостаје за Новаком који је пет пута освајао „ЕСПИ“ награду, док је апсолутни рекордер Роџер Федерер који је поносно понео то звање девет пута.
У конкуренцији тенисерки награда је отишла Еми Радукану што се итекако може протумачити као неправда према невероватној Иги Швјонтек која је до Вимблдона везала 37 победа у низу.
ЕСПИ“ награда додељује је од 1993. године за изузетност у спорту током године, а на листи се ове година ипак нашао српски спортиста.
У конкуренцији најбољег кошаракаша НБА лиге био је и Никола Јокић међутим иако је две године заредом проглашен за најбољег играча у лиги, он то није и према критеријумима за ову награду већ је она отишла у руке Стефу Карију који је освојио титулу са Голден Стејтом.
„ЕСПИ“ додељује АБЦ телевизијска компанија из Америке.
Лола Радивојевић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Подкаст
Лола Радивојевић: Хоћу да будем као Ана Ивановић | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала