- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Одложен састанак радног тима за Темељни уговор са СПЦ

© Sputnik / Бобан НововићПремијер Црне Горе Дритан Абазовић
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Прелиминарни састанак радног тима који је требало да се бави Темељним уговор са Српском православном црквом (СПЦ) одложен је због одустајања од учешћа једног члана, саопштено је из Кабинета премијера Дритана Абазовића.
Подсећамо, раније данас извршна директорка Акције за људска права (ХРА) Теа Горјанц Прелевић одбила је позив на учешће у раду стручног тима, који би испитао усклађеност одредби Темељног уговора са правним поретком Црне Горе.
"Због одустајања једног од предложених кандидата у раду стручног тима, Председник Црне Горе Мило Ђукановић и председник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић сагласили су се да се одложи прелиминарни састанак радног тима који би се бавио Темељним уговором", наводе из кабинета премијера.
Чланови комисије су Велибор Марковић, Андреј Брацановић, Бојан Божовић, деканица Правног факултета Анета Спаић, и чланица Управног одбора Удружења правника Ана Станковић Мугоша.
Идеја о формирању Комисије потекла је након недавног разговора премијера Дритана Абазовића и предсједника државе Мила Ђукановића.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала