- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Политичка егзибиција индијског министра – од извора до болнице /видео/

© Flickr / meg and rahulИндија, кола хитне помоћи
Индија, кола хитне помоћи - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Након што је главни министар индијске савезне државе Пенџаб, Багвант Ман, примљен у болницу у Делхију, снимак на којем пије воду из реке Кали Беин покренуо је спекулације о стомачној инфекцији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На видео-снимку који је објављен на званичном налогу на Твитеру Аам Аадми Партије (ААП) из Пенџаба, главни министар се може видети како узима чашу воде из реке и пије уз клицање својих присталица, преноси РТС.
Зато је посета болници у Делхију изазвала сумњу јавности да се Багвант Ман отровао, међутим, челници ААП-а су негирали да је Ман имао било какву инфекцију. Кажу да је отишао у болницу на рутински преглед и отпуштен је после два дана.
Видео-снимак је настао седам дана раније када је познати еколог и посланик Савезног парламента Индије, Баба Балбир Синг Сечевал, позвао министра да учествује у обележавању 22. годишњице чишћења реке Кали Беин и понудио му да попије чашу воде из реке.
Главни министар Пенџаба је без оклевања попио воду која је иначе загађена канализационим отпадом из суседних градова и села. Неколико дана касније, примљен је у болницу у Делхију.
Уз видео-снимак објављен на Твитеру, одбор ААП-а је написао: „Министар Багвант Ман пије свету воду у Султанпур Лоди, земљи коју су додирнуле ноге гуру Нанак Сахиба. Члан Парламента Сант Сичевал преузео је задатак чишћења светог места“.
Иначе, Пенџаб је најавио покретање државне кампање за чишћење река и пречишћавање одвода:
„Багвант Ман је такође пио воду из Беина и рекао да је благословен што је добио ову прилику“, додаје се у објави.
Хвалећи напоре које је Синг Сечевал уложио за чишћење Кали Беина, главни министар је рекао да је историјска иницијатива предузета пре око 22 године деловала као катализатор у чишћењу свете реке у којој се купао гуру Нанак Дев. Рекао је да такве напоре треба поновити на масовном нивоу како би се пренело наслеђе великих гуруа, наводи се у саопштењу за медије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала