- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД: Нападнут конгресмен на бини током предизборног говора /видео/

© AP Photo / John MinchilloКонгресмен САД Ли Зелдин
Конгресмен САД Ли Зелдин - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Човек који се попео на бину покушао је да убоде оштрим предметом америчког конгресмена Лија Зелдина док је држао говор у својој кампањи за гувернера Њујорка.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је саопштено из Зелдиновог изборног тима, он није повређен, преноси Танјуг писање Ројтерса.
Видео снимак који су сведоци објавили на друштвеним мрежама показује неидентификовану особу који носи црну бејзбол капу, како брзо прилази Зелдину на бини током јучерашњег предизборног скупа у америчкој држави Њујорк, држећи уперено оружје или неку врсту оруђа, наводи британска агенција.
На снимку може да се чује да човек Зелдину понавља „готови сте“, док пружа руку ка лицу или врату републиканског кандидата.
Конгресмен га је одгурнуо пре него што су обојица пала на земљу, док је неколико других покушавало да савлада осумњиченог.
Портпаролка Зелдиновог изборног тима саопштила је на Твитеру да је осумњичени покушао да убоде конгресмена, као и да су он и његови сарадници неповређени.
Она је још рекла да је Зелдин завршио свој говор након инцидента и захвалила полицајцима који су реаговали током напада.
Локална полиција се није званично огласила поводом овог инцидента, наводи британска агенција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала