- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Шпигл“: На помолу нови скандал у Немачкој, суседи Шолца пронашли повељива документа у смећу

© AP Photo / Manu FernandezНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
Пратите нас
Суседи немачког канцелара Олафа Шолца и његове супруге Брите Ернст пронашли су у канти за смеће поверљива документа која садрже информације о недавном самиту Г7, пише немачки лист „Шпигл“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према писању недељника, Шолцова супруга, иначе министарка просвете Бранденбурга, бацила је у смеће нацрте и друга документа повезана са њеним радним обавезама, али и белешке са карактеристикама лидера земаља Г7 и њихових супруга.
Тамо је, на пример, писало да супруга Марија Драгија, који је тада обављао дужност премијера Италије, избегава јавност.
Како се наводи, тај документ, који је састављен у немачком Министарству спољних послова, добио је специјалну ознаку „поверљиво – само за службену употребу“. Аутор чланка констатује да, с обзиром на то, Шолцова супруга није имала права да га баци, а да га не уништи на одговарајући начин.
„Приликом руковања са поверљивом документацијом важе строга правила… Ако постоји специјална ознака за службену употребу, документи треба да буду уништени тако да њихов садржај не буде препознатљив и да не може да се поврати“, наводи се у чланку.
Шолц, његова супруга, као ни кабинет канцелара и Министарство просвете Бранденбруга нису одговорили на захтеве листа да прокоментаришу овај инцидент.
Протест у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
СВЕТ
Европа кључа као пред експлозију: Немци бесни на власт - спремају ли се народни устанци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала